Matrassentest Consumentenbond 2013 dubieus

Bedbodems

Bij een goed slaapsysteem spelen zowel het matras als de bedbodem een belangrijke rol. Het is van belang dat deze op elkaar zijn afgestemd. Het matras doet namelijk 80-90% van het werk. De rest (10% tot 20%) zal de matrasdrager (bodem) moeten doen. Er zijn 5 verschillende soorten bedbodems: de Vlavrobodem, de spiraalbodemde boxspring, de lattenbodem en de schotelbodem.

Vlavro bedbodem

De Vlavro bedbodem wordt ook wel boardbodem genoemd. Deze bedbodem is een dunne boardplaat met ventilatiegaatjes. Een Vlavro-bedbodem biedt geen comfort en heeft een relatief slecht ademend vermogen, maar biedt wel een harde maar egale tegendruk.

Vlavro bedbodem

Meer informatie over: vlavro bedbodems

Boxspring

De letterlijke vertaling van dit woord is: ‘doos met veren’. In een boxspring zitten metalen veren, deze kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven dus een heel nauwkeurige ondersteuning.

Boxspring bedbodem

Meer informatie over: boxsprings

Schotelbodem

Schotelbodems zijn de opvolgers van de lattenbodem. De schotels hebben een groot raakvlak met het matras, waardoor deze een betere en gelijkmatigere ondersteuning bieden. Doordat de schotels opengewerkt zijn.Schotelbodem bedbodem

Meer informatie over: schotelbodems

Spiraalbodem

Deze bodems kenmerken zich door een vlechtwerk van ‘ijzerdraden’ die allemaal onderling met elkaar verbonden zijn. Men kan onderscheid maken tussen 2 soorten spiraalbodems, namelijk de spiraalbodems die dwars gespannen zijn en de spiraalbodems die in de lengte gespannen zijn.

Spiraalbodem bedbodem

Meer informatie over: spiraalbodems

Lattenbodem

In tegenstelling tot een spiraalbodem kan een lattenbodem wel individuele ondersteuning geven. De lattencompartimenten kunnen elk onafhankelijk van elkaar omhoog of omlaag bewegen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen in lattenbodems.

Lattenbodem bedbodem

Meer informatie over: lattenbodems

          © Copyright 2001 - 2017 Matras.info | Disclaimer | Nieuwsbrief | Sitemap Matrassen | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst