Bedden

Het kopen van een nieuw bed is meestal erg lastig doordat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn om uit te kiezen. Welk bed past het beste bij u en waar dient u op te letten? Hoe hard of zacht is het meest geschikt? Houdt u van een verend bed of juist van een stug stabiel bed? Wat is de beste hoogte om gemakkelijk in en uit bed te stappen? Een nieuw bed kopen brengt vele vragen en mogelijkheden met zich mee. Op deze pagina vindt u vele antwoorden die van belang zijn als u een nieuw bed gaat kopen.
Bed, bedden, ledikant matras.info

Een bed bestaat uit een matras bedbodem ombouw met hoofdbord en nachtkastje

Welke typen bedden zijn er?

Welke typen bedden zijn er? Een verstelbaar bed. Bij dit type bed kan u het voeteneind en het hoofdeind elektronisch of handmatig in verschillende posities zetten. In de regel is het alleen de bedbodem die versteld kan worden Een luchtbed wordt tegenwoordig vaak gebruikt om logies op te latten slapen maar er bestaan ook luchtmatrassen… Lees meer »

Wat voor soorten bedden zijn er te krijgen?

Er bestaan meerdere soorten bedden die elk hun specifieke eigenschappen hebben. Voordat u een bed gaat kopen is het van belang dat u al zo ongeveer weet wat voor soort bed u zou willen hebben. Bedden zijn onder te verdelen in de volgende soorten: conventionele bedden, boxspring bedden en waterbedden. Onder conventionele bedden wordt een… Lees meer »

Welke bedhoogte maakt het in en uitstappen gemakkelijker?

Welke bedhoogte maakt het in en uit bed stappen gemakkelijker? Voor senioren is het belangrijk dat het bed relatief hoog geplaatst wordt om gemakkelijk in en uit het bed te stappen. De beste in en -uit staphoogte is als de heupen boven de knieën uitkomen zodra u uw benen over de bedrand plaatst en uw… Lees meer »

Twee losse bedden of één geheel bed?

Twee losse bedden bieden voordelen maar ook nadelen. De meeste voordelen krijgt u als u twee losse matrassen kiest, dit creëert echter wel een naad in het midden tussen de twee matrassen. In mij optiek is een middennaad hinderlijk en is zonder middennaad slapen veel prettiger. Daarnaast is één geheel bed effectief ook groter omdat… Lees meer »

Wat is de beste bed maat?

De beste bed maat is zo groot mogelijk! Hoe meer ruimte hoe meer comfort is mijn stelling. De beste lengte en breedte maten van een bed zijn afhankelijk van uw eigen lengte en lichaamsbouw. Als u van gemiddelde lengte bent (175 cm) voldoet een 200 cm lang bed, maar als u langer bent is een… Lees meer »

Een nieuw bed / matras kopen? Let op de volgende zaken

Een nieuw bed / matras kopen? Let op de volgende zaken: Als u een nieuw bed / matras gaat kopen komt u in een nogal onzichtbare ingewikkelde wereld terecht en is het lastig om precies helder te krijgen waar u het beste op kunt letten. De kans is groot dat u zich zult verbazen over… Lees meer »

Waar bestaat een bed uit?

Een bed bestaat uit meerdere onderdelen. De bedombouw, de bedbodem en het matras. Daarnaast bestaat een bed meestal uit een hoofdbord, nachtkastjes en een voetenbord. De keuze uit bed ombouwen (ook ledikanten genoemd) is enorm. Van modern tot klassiek en van licht gekleurd tot zwart. Ook de keuze uit bedbodems is groot. U kunt kiezen… Lees meer »

Een bed is een duurzaam product

Een mens slaapt gemiddeld één derde van zijn of haar leven, tijd die hij bij voorkeur doorbrengt op een goed bed. Elke tien tot vijftien jaar is een gemiddeld bed toe aan vernieuwing. Dit resulteert in Nederland jaarlijks in een afvalberg van 1,2 miljoen afgedankte matrassen en bedden. Een slecht bed kan slaapproblemen veroorzaken, maar… Lees meer »

Een nieuw bed online kopen

Bedden moeten vooral lekker liggen, goed slapen en daarom van goede kwaliteit zijn. U kunt een matras pas goed beoordelen door er zelf op te gaan liggen. Maar met even liggen weet u niet hoe het bed daadwerkelijk slaapt. U moet dus behalve proefliggen ook proefslapen. Daarom maakt het eigenlijk niet veel uit of u… Lees meer »

Waar is een goed bed verkrijgbaar?

Waar is een goed bed verkrijgbaar? Bedden en matrassen zijn verkrijgbaar bij beddenzaken warenhuizen en online. Beddenzaken zijn vrijwel in iedere stad te vinden maar u kunt ook een bed kopen op internet. Hier zit echter een risico aan vast; u kunt niet op het bed proef liggen. Als u een bed online koopt is… Lees meer »