Allergieën en chemische intolerantie

Soms ontwikkelen kinderen in de loop der jaren allergieën of chemische intolerantie. Maar ook een latex allergie behoort tot de mogelijkheden. Soms is dat al op heel vroege leeftijd duidelijk. Als u direct al bij de aanschaf van een kindermatras of babymatras let op het gebruik van veilige materialen, weet u zeker dat u geen… Lees meer »

Kindermatras van natuurlijke materialen?

Natuurlijke materialen werken beter dan synthetische materialen en hebben een positief effect op een goed bedklimaat en vochtigheid. Mensen zijn immers natuur wezens en dus sluiten natuurlijke materialen ook het beste aan op het menselijk lichaam. Jammer genoeg zijn er niet veel natuurlijke materialen geschikt voor het maken van kindermatrassen. Dit kan het beste alleen… Lees meer »

Kindermatrassen uit China

Tegenwoordig komen veel kindermatrassen uit China waar totaal geen kwaliteitscontrole is en ook niet wat er in het schuim wordt verwerkt. Vooral wieg en babywagen matrasjes maar ook baby- en kindermatrassen komen uit China. Het zijn vooral de grote firma’s die hun inkopen in China doen. Ik vind dit een zeer slechte ontwikkeling zeker gezien… Lees meer »

Wat is het beste kindermatras?

Wat is het beste kindermatras? Wat zijn de criteria? Een medische kwalificatie krijgt een schuimfabrikant alleen als deze zich houdt aan de hoogste kwaliteit eisen en CertiPUR, LGA en Medizin gecertificeerd is. Schuimen die voor de medische industrie gebruikt worden zoals ziekenhuizen, operatietafelmatrassen, hebben naast het CertiPUR label meestal ook nog het LGA label en… Lees meer »

Traagschuim kindermatrassen

Traagschuim kindermatrassen zijn heerlijk comfortabel. Zoals gezegd is koudschuim een ideaal materiaal om kindermatrassen van te maken. Maar als hier nog een laagje traagschuim (druk verlagend materiaal) op gebruikt wordt biedt het matras helemaal veel comfort. Traagschuim met koudschuim zorgt er voor dat het kindermatras veel steun biedt maar ook drukverlagend wordt en dus veel… Lees meer »

Pocket kindermatrassen

Kindermatrasjes worden tegenwoordig ook met pocketveren gemaakt. Het ventilerend vermogen is uitstekend in dit type matras en ook de veerkracht is goed. Een pocketmatras is echter niet hygiënisch en kan nogal koud zijn. In de open ruimtes is sprake van stof ophoping en veel kans op schimmelvorming. Pocket matrassen hebben echter nog een groot nadeel… Lees meer »

Koudschuim kindermatrassen

Koudschuim biedt veel comfort en is zeer veerkrachtig. Daarnaast biedt koudschuim een droog en koel slaapklimaat omdat het een open celstructuur heeft. De combinatie van de goede veerkracht en de goede ventilerende eigenschappen van koudschuim zorgen voor veel comfort en een hoog corrigerend vermogen. Het corrigerende vermogen is het vermogen om zich zodanig aan te… Lees meer »

Polyether kindermatrassen

Polyether is het goedkoopste schuim dat er te krijgen is en wordt het meest gebruikt voor kindermatrassen. Polyether biedt weinig veerkracht en heeft een slecht ventilerend vermogen. Polyether is een ‘ouderwets’ schuim met weinig veerkracht. En juist de veerkracht is belangrijk voor een matras. De eigenschappen van deze matrassen zijn dus niet echt goed te… Lees meer »

Latex kindermatrassen

Qua schuim is er eigenlijk alleen maar latex rubber wat een boel negatieve eigenschappen heeft hoewel het ook wel positieve eigenschappen heeft. Latex is rubber en rubber ademt niet en neemt ook geen vocht op. Hierdoor is Latex behoorlijk warm en heeft het een laag ventilerend vermogen. Juist het ventilerend vermogen en de vochtopname maar… Lees meer »