Matras artikelen

Hier vindt u slaaptips en onderzoeken die zijn gedaan naar slapen en het in slaap vallen. Ook vindt u allerlei matras artikelen en leuke en interessante matras- en slaapwetenswaardigheden zoals:

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Iemand kan al in slaap vallen als zijn of haar hoofd het kussen raakt maar het kan ook uren duren voordat je in dromeland beland. Heb je moeite om in slaap te vallen of denk je dat het eigenlijk te lang duurt…

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

De 5 unieke voordelen van slapen onder zijde

In Nederland & België slaapt 60% van de mensen onder een donzen dekbed. Vaak omdat ze niet ander kennen. Heb je het snel te warm? Een allergie of astma? Het slapen onder een zijden dekbed zal een uitkomst zijn. Ook vrouwen in de overgang vinden weer nachtrust onder zijde, omdat het verkoelend en ventilerend werkt…. Lees meer »

Het mega belang van slaap

Iedereen heeft wel eens een slechte nachtrust. Dit heeft bijna altijd gevolgen voor de volgende dag. De laatste jaren stapelen de onderzoeken over slaap zich op. Een van de meest opmerkelijke slaaponderzoeken is  “Slaap-epidemiologie – een snelgroeiend veld” van Jane E. Ferrie. Dit onderzoek bevat een gigantische hoeveelheid aan interessante feiten over slaap en slaapproblemen…. Lees meer »

Crypto traders slapen niet lekker

Een blockchain enthousiast zit al snel tot in de kleine uurtjes achter de computer om cryptocurrencies te onderzoeken op jacht naar die verborgen goudmijn. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid en op de slaapkwaliteit. Hier zijn een paar manieren om uw slaap te verbeteren. Verminder het blauwe licht van uw beeldscherm Het is een… Lees meer »

Hebben vrouwen ook een ochtenderectie?

Niet veel mensen weten of verwachten dit maar ook vrouwen zijn ’s ochtends vaak extra opgewonden en hebben een ochtenderectie. Ook al is het niet echt zichtbaar zoals bij mannen maar vrouwen kunnen dus ook een ochtenderectie krijgen. Het is bekend dat mannen tijdens hun slaap of bij het wakker worden vaak erecties hebben. Dat… Lees meer »

Apart slapen goed of slecht voor je huwelijk?

Apart slapen goed of slecht voor je huwelijk? De laatste jaren gaan steeds meer stellen apart slapen. Uit onderzoek is gebleken dat nu in Amerika 25% van de gehuwde stellen apart slaapt. 75% van de echtparen vinden het nog steeds het prettigst om samen in één bed te slapen. Apart slapen goed of slecht voor… Lees meer »

Giftige stoffen in matrassen

Giftige stoffen in matrassen UPDATE: 16-10-2017 Inmiddels heeft BASF via een persbericht verklaard dat: “er op basis van nader onderzoek geen reden is om uit te gaan van een gevaar voor de gezondheid”, omdat de aangetroffen concentraties dichloorbenzeen in het onderzochte materiaal “laag” zouden zijn. De gifstof betreft dichloorbenzeen, dat schadelijk is voor de huid,… Lees meer »

Bijzondere en verrassende slaapweetjes

Slaap is een bijzonder iets dat wij allemaal elke dag weer doen zonder precies te weten hoe en waarom. Hoewel het waarom langzaam maar zeker steeds duidelijker wordt blijken er toch steeds weer nieuwe dingen naar voren te komen die van belang te zijn. Dat we met slapen nieuwe energie opdoen voor de volgende dag… Lees meer »