Matras artikelen

Hier vindt u slaaptips en onderzoeken die zijn gedaan naar slapen en het in slaap vallen. Ook vindt u allerlei matras artikelen en leuke en interessante matras- en slaapwetenswaardigheden zoals:

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Iemand kan al in slaap vallen als zijn of haar hoofd het kussen raakt maar het kan ook uren duren voordat je in dromeland beland. Heb je moeite om in slaap te vallen of denk je dat het eigenlijk te lang duurt…

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Slaapgebrek is ons langzaam aan het vermoorden waarschuwt wetenschapper

Wetenschapper Matthew Walker waarschuwt in zijn laatste boek ‘Why We Sleep: The New Science of Sleep and Dreams’ voor de gevolgen van slaapgebrek. “Al na één nacht van minder dan 6 uur slaap, dalen de kanker werende cellen met 70%!” Een groot aantal dodelijke ziekten kan direct gelinkt worden aan slaapgebrek aldus Walker. Zijn advies… Lees meer »

Bijzondere en verrassende slaapweetjes

Slaap is een bijzonder iets dat wij allemaal elke dag weer doen zonder precies te weten hoe en waarom. Hoewel het waarom langzaam maar zeker steeds duidelijker wordt blijken er toch steeds weer nieuwe dingen naar voren te komen die van belang te zijn. Dat we met slapen nieuwe energie opdoen voor de volgende dag… Lees meer »

Slapen met je huisdier goed voor je nachtrust

Als u slecht slaapt overweeg dan uw huisdier bij u in de slaapkamer te laten slapen. Het blijkt namelijk dat mensen die samen met hun huisdier slapen een betere en gezondere nachtrust hebben. Uit onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona blijkt dat zowel de mensen als de huisdieren beter sliepen. Vorig jaar nog kwamen… Lees meer »

Wat is het beste hoofdkussen voor mij?

Een goed hoofdkussen is belangrijk maar wat is en goed hoofdkussen en waar moet ik op letten als ik een nieuw kussen koop? Waarom is een goed kussen eigenlijk zo belangrijk? Een goed hoofdkussen voorkomt in de meeste gevallen nek- en schouderpijn en laat u ontspanner slapen. Een goed hoofdkussen heeft dus ook effect op… Lees meer »

Matrassen voor zware mensen

Matrassen voor zware mensen. Een mens brengt gemiddeld één derde van de tijd door op het matras. Als u zwaarder dan gemiddeld bent is het absoluut aan te raden om uitgebreid stil te staan bij de keuze van het juiste matras. Welke matrassen zijn het best geschikt voor zware mensen? Als mensen groot of zwaar… Lees meer »

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt? Iemand kan al in slaap vallen als zijn of haar hoofd het kussen raakt. Maar het kan ook uren duren voordat je in dromenland belandt. Heb je moeite met in slaap vallen of denk je dat het eigenlijk te lang duurt? Wellicht is je… Lees meer »

De helende kracht van slapen

De helende kracht van slapen. Op het moment dat u ’s avonds in bed in slaap dommelt, is het net of de powerknop van het lichaam uitgezet wordt. Niets is minder waar, het lichaam gaat tijdens de slaap in reparatie en herstel modus. In principe vindt er een regeneratieproces plaats die u weer “fine-tuned” voor… Lees meer »

Marketing in matrassenland

Marketing in matrassenland. Het “eerste” marketingconcept met matrassen nu ook in Nederland. Wat is er allemaal zo anders en vernieuwend aan? Het marketing matrassen idee komt uit Amerika, waar merken als Casper en Tuft and Needle begonnen met deze nieuwe manier van het verkopen van matrassen. In Europa springen deze matrasmarketeers als paddenstoelen uit de… Lees meer »

Aankooptips voor het kopen van nieuwe matrassen

Aankooptips voor het kopen van nieuwe matrassen. Waar u op kunt letten bij het kopen van een nieuw matras? Het kopen van een nieuw matras is geen eenvoudige opgave. Er zijn zo veel verschillen tussen matrassen dat het voor iemand die maar eens in de tien jaar voor deze keuze staat heel lastig kan zijn…. Lees meer »

Het beste matras voor mensen met reuma

Het beste matras voor mensen met reuma is zonder twijfel een traagschuim matras. Een traagschuim matras zorgt namelijk voor (veel) minder druk en ook voor een optimale doorbloeding. Beide zaken zijn van groot belang voor mensen die last hebben van reuma. Maar hoe vindt je nou het beste matras? Het beste is een matras is… Lees meer »