Het beste matras voor mensen met reuma

reuma pijnpunten
Bekijk de matras.info video

Het beste matras voor mensen met reuma is zonder twijfel een traagschuim matras. Een traagschuim matras zorgt namelijk voor (veel) minder druk en ook voor een optimale doorbloeding. Beide zaken zijn van groot belang voor mensen die last hebben van reuma. Maar hoe vindt je nou het beste matras? Het beste is een matras is pas goed te beoordelen door erop te slapen. Maar ook de zaken hieronder kunnen u helpen.

Latex matrassen  Pocjetvering ondersteuning

Het juiste matras voor mensen met reuma

Voor mensen met reuma is druk op de pijnlijke plekken pijnlijk en vervelend. Een matras dat zo min mogelijk druk biedt is daarom absoluut aan te raden. Naast zo min mogelijk drukpunten is een goed ventilatie ook van groot belang. Het matras moet namelijk zo droog mogelijk blijven want een vochtig bedklimaat heeft een negatief effect voor mensen met reuma. Het type matras dat zorgt voor zo min mogelijk drukpunten is een traagschuim matras. Dit type matras zou ik dan ook iedereen die reuma of andere lichamelijke klachten heeft aanraden.

reuma pijnpunten

Laat u adviseren door een specialist

U kunt zich laten adviseren door een specialist zoals een ergotherapeut of reumatoloog echter weten die vaak niet zo veel van matrassen af. Ook kunt u zich laten voorlichten door een matrassen of bedden specialist. Deze kan u adviseren welk matras het beste voor u zou kunnen werken.

Matras op proef

Voor iemand met lichamelijke klachten is het van groot belang dat u het nieuwe matras op proef krijgt. De kans van slagen wordt door lichamelijke klachten namelijk aanzienlijk verkleind. Als u uw nieuwe matras op proef kunt krijgen (het liefst met een “niet goed, geld terug garantie) dan heeft u een veel grotere kans van slagen. Kies dus altijd voor een leverancier die u het matras op proef biedt met een niet goed, geld terug garantie.

Lees ook:  Vaak ziek zwak en misselijk? Misschien slaapt u te weinig?

De juiste bedbodem

Een matras wordt gedragen door een bedbodem en vormen zo samen één geheel. Een verstelbare bedbodem kan voor mensen met lichamelijke klachten helpen om rechtop te komen of om makkelijker in en uit het bed te stappen. Ook kunt u door middel van een verstelbare bedbodem het voeten of hoofdeind iets omhoog zetten om zodoende uw doorbloeding te stimuleren. U kunt kiezen uit een lattenbodem, schotelbodem of boxspring bodem.

Soorten bedbodems schotelbodem thumb

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

2 Reacties

H.M.Karelse-van Dijk

Geachte Heer Nederhorst,
Ik heb een groot probleem met mijn Cresto Pocket matras., die ik 24-10-15 kocht. Al een poosje had ik het gevoel dat ik te zacht lag,draaide moeilijker maar weet dat aan de arthrose omdat het bed nog maar 2 jaar is. Nu bedacht ik dat mijn Auping spiraal de boosdoener kon zijn die is 20 jaar, dus vroeg ik om raad bij de dealer . Op mijn voorkeur voor een lattenbodem zei hij dat dat kon, maar nu lees ik op internet, 1/ dat er 2 jaar garantie is op mijn Cresto en 2/ dat een lattenbodem niet zoveel doet.. Wat kunt U mij aanraden? Bij voorbaar hartelijk dank ! H.M.Karelse-van Dijk

Chris Nederhorst

Beste mevrouw of mijnheer Karelse-van Dijk,

Dank u voor uw vraag. De spiraalbodem kan het zo goed als zeker niet zijn. Een Auping spiraalbodem is bijzonder stevig en gaat enorm lang mee zonder dat deze echt achteruit gaat. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat uw bedbodem in de laatste twee jaar zo erg veranderd is en het probleem oplevert.
Het kunnen drie dingen zijn: 1) het matras is te zacht of te hard 2) het matras technisch niet goed 3) Het ligt aan uw lichaam.

Als het matras te hard of te zacht is kan dit ook pas veel later problemen gaan geven hoewel 2 jaar hiervoor te lang is. Ik verwacht dan ook niet dat dit het probleem is.

Om vast te stellen dat er sprake is van kuilvorming (een technisch probleem) haalt u de tijk (het textiel) dat om het matras heen zit eraf. Hierna legt u het matras op een volledig vlakke ondergrond. Nu legt u een rechte lat of bezemsteel over de breedte van het matras. Hierdoor kunt u zien of de bovenkant van het matras wegloopt ten opzichte van de lat. Als dit het geval is dient u bij Auping minimaal 2 cm vervorming te hebben alvorens dit als kuilvorming wordt gezien . Met andere woorden; u heeft pas recht op garantie als u meer dan 2 cm vervorming heeft.

Als laatste is het belangrijk dat we ook goed naar uw lichaam kijken. Heeft u recent elders geslapen zonder dat u deze klachten had?

Als u nog vragen heeft hoor ik het graag.
Met vriendelijke groeten, Chris Nederhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *