Slapen met je huisdier goed voor je nachtrust

Als u slecht slaapt overweeg dan uw huisdier bij u in de slaapkamer te laten slapen. Het blijkt namelijk dat mensen die samen met hun huisdier slapen een betere en gezondere nachtrust hebben. Uit onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona blijkt dat zowel de mensen als de huisdieren beter sliepen.

Slapen met je huisdier goed voor je nachtrust

Vorig jaar nog kwamen er berichten dat slapen met je dier in je slaapkamer slecht zou zijn voor de gezondheid. De huisdieren zouden voor mijten en ander ongedierte zorgen en daarnaast zorgen voor jeukende en gezwollen ogen. Niet is echter minder waar! Slapen met je huisdier zorgt voor een betere en rustigere nachtrust.

“Dit komt omdat de aanwezigheid van je huisdier een veilig en fijn gevoel creëert”, vertelt de auteur van het onderzoek Lois Krahn. “Ook heeft een rustige hond of een spinnende kat een ontspannend effect op ons.”

Betere nachtrust door huisdier

De ‘gemiddelde slaapefficiëntie’, de tijd dat je ook echt slaapt als je in bed ligt, is 80 procent. De deelnemers die de nacht doorbrachten met hun hond, hadden een gemiddelde slaapefficiëntie van maar liefst 83 procent.

“Zorg er wel voor dat je je je huisdier aan het voeteneinde of naast het bed legt. Sommige huisdieren kunnen ’s nachts nogal actief en bewegelijk zijn, waardoor je nachtrust juist weer meer verstoord kan worden”, vertelt Krahn. Daarnaast is het niet in alle situaties geschikt. “Mensen met astma of dieren allergieën moeten hun huisdier natuurlijk volledig uit de slaapkamer houden.”

Één reactie

Lion

Haha een kat kan je goed uit je slaap houden hoor… Met al dat oneindig wassen en trappelen en spinnen. Helemaal als ze bij voorkeur in je hals kruipen of over je hoofd (mond/neus) gaan liggen. Heb hoe dol ik ook op mijn kat ben besloten om de nieuwe kat nooit (okay zelden b.v. enkel als ze ziek is of als je verdrietig of eenzaam bent of het diertje eens zo over komt) bij me te laten. Scheelt ook haren etc.
Het is fijn, knus, geeft extra band maar zonder geeft toch wel veel rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *