Het belang van certificeringen voor matrassen

Certificatie en keurmerken voor matrassen zijn belangrijk omdat deze u veiligheid en kwaliteit garanderen

Het MGM (Meldpunt Gezondheid en Milieu) en de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) krijgen steeds meer meldingen van mensen die gezondheidsklachten hebben door een nieuwe matras. Klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, huidirritatie en een ziek gevoel zijn bekend. In matrassen zijn veel chemische stoffen verwerkt, waaronder stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Let op: kies daarom altijd een matras dat gecertificeerd is en diverse keurmerken heeft.

Gifvrije, gecertificeerde matrassen

 

Het belang van certificeringen op matrassen wordt steeds groter door de toenemende import uit verre landen. Matrassen uit China worden voor het vervoer in de containers behandeld tegen insecten met schadelijke gassen, zoals methylbromide en 1,2-dichloorethaan. Hoewel de matrassen worden verpakt in plastic kunnen de matrassen deze giftige dampen opnemen.

Matrassen die in Europa geproduceerd én gecertificeerd zijn, garanderen dat deze veilig zijn. Naast het feit dat matrassen absoluut veilig moeten zijn, voel ik mij als matrassenspecialist ook verantwoordelijk en wil met zo min mogelijk milieubelastende materialen werken. Wij maken dan ook matrassen die volledig veilig zijn en de volgende certificeringen en keurmerken hebben:

Certipur certificering

Certipur certificeringVoor koudschuim en traagschuim is het CertiPUR certificaat het belangrijkste certificaat waarmee u zeker weet dat het product veilig en in Europa geproduceerd is. Het geregistreerde CertiPUR Label verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoogwaardige (koud) schuimen. Alleen producenten die voldoen aan strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen mogen gebruik maken van dit label.

Hygcen certificaat

HygCen certificaatHygCen certificaat gegarandeerd dat matrassen volledig vrij zijn van giftige stoffen en is een van de belangrijkste certificaten. HygCen is een belangrijk internationaal gerenommeerd testlaboratorium op het gebied van hygiëne en veiligheid. De deskundige testmethodologie biedt een bijdrage aan het gebied van kwaliteitsborging in heel Europa.

Medisch getest

Medisch getestBody-wholesome textiles. Een Duitse medische keuringsdienst voor textiele die onderzoek doet naar huidvriendelijke textielstoffen.

LGA certificaat

LGA certificaatDit certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en garandeert dat de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft.

Öko-Tex keurmerk

Öko-Tex keurmerkÖko-Tex textiel test op schadelijke stoffen en heeft meer dan 100 verschillende parameters. Öko-Tex gaat veel verder dan de wettelijke vereisten. De Europese Oko-TEX milieucertificering garandeert dat de materialen geen enkele schade aan de gezondheid van mensen kunnen toebrengen en zelfs babyhuid vriendelijk is.

CE keurmerk

CE labelMet dit label geeft een fabrikant aan dat zijn product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Bekijk hier mijn matrassen die alle bovenstaande certificaten en kwalitifaties hebben

Het belang van certificeringen voor kindermatrassen

Vooral bij baby- en kindermatrassen is het belangrijk dat deze veilig zijn en geen giftige stoffen bevatten. Kinderen, en vooral als zij heel jong zijn, liggen het grootste gedeelte van de dag in bed. Daarom is het belangrijk dat zij een ‘schone’ matras hebben.