Welke type matrassen zijn er?

Koudschuimen en ziekenhuizen

Welke type matrassen zijn er? Er zijn zeven verschillende soorten matrassen met elk hun eigen voor en nadelen. Maar welk matras past nou het beste bij je?

Je wordt er pas mee geconfronteerd als je een nieuwe matras nodig hebt dat er zo veel keus is. Al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Welk type matras pas nou het beste bij jou? In dit artikel lees je welke soorten matrassen er zijn en wat de voordelen en de nadelen zijn van de verschillende matras type.

Koudschuim matrassen

Koudschuimen en ziekenhuizen

Koudschuim is een goed ventilerend en zeer veerkrachtig materiaal dat geen kuilvorming krijgt. Koudmatrassen bieden veel steun en comfort en gaan lang mee. Wel is de densiteit van belang en dit wordt uitgedrukt in HR. Hoe hoger het HR hoe beter het koudschuim. Lees meer over koudschuim matrassen

Pocketvering matrassen

Pocketveringmatrassen

Een pocketvering matras is een matras waarin ijzeren of metalen veren verpakt zitten in hoesjes, pockets genoemd. Een pocketmatras is geschikt voor zware mensen en ventileert goed. Een pocketmatras is niet geschikt voor mensen die last hebben van huisstofmijt of stof in het algemeen. Ook is een nadeel van pocketmatrassen dat door het gebruik van de stalen veren er een magnetisch veld ontstaat die het slapen negatief beïnvloed. Lees meer over pocketvering matrassen

Binnenveringsmatras

Pocketveringmatrassen,-binnenvering-matrassen-en-elektrische-straling

Een binnenveringsmatras is een goedkopere variant van het pocketvering matras. Bij een binnenveringsmatras zijn de veren niet verpakt in pockets maar staan alle veren met elkaar in verbinding. Een binnenvering matras  wordt ook wel Bonellvering genoemd en is een stuk goedkoper dan de pocketveren matras maar biedt ook een stuk minder comfort.

Lees ook:  Giftige brandvertragers in matrassen en bankstellen

Lees meer over binnenvering matrassen

Polyether matrassen

Polyether matrassen informatie

 

Polyether is het ouderwetse schuimrubber. Een polyether matras is goedkoop en biedt weinig veerkracht en comfort. Een polyether matras krijgt snel kuilvorming en is niet duurzaam. Ook is het ligcomfort van dit type matras matig tot slecht.

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen

 

Traagschuim kent vele verschillende benamingen. Zo kan traagschuim NASA schuim, Tempur schuim, lazyfoam, of memory foam genoemd worden. De eigenlijke benaming is visco elastich schuim. Traagschuim matrassen bieden extra comfort omdat dit type matras een mal maakt van het lichaam en zodoende druk doet verdelen. Hierdoor wordt de doorbloeding niet afgekneld en wordt het lig-comfort aanzienlijk verhoogd. Lees meer over traagschuim matrassen

Latex matrassen

Latex matrassen

Latex matrassen zijn gemaakt van latexrubber. Rubber is wel elastisch en heeft een hoge veerkracht maar een slecht ademend en ventilerend vermogen. Hierdoor is dit type matras erg warm en al snel vochtig. Daarnaast droogt latex snel uit waardoor het harder wordt en niet erg lang mee gaat.
Lees meer over latex matrassen

Tot slot
Ga vooral proefliggen in een showroom maar zorg te allen tijde voor een proeftijd. Pas na echt meerdere nachten op een matras geslapen te hebben weet u of het matras aan uw wensen en verlangens zal voldoen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.