Matrassen vergelijken

Matrassen vergelijken is een belangrijke stap voor een goede keuze van het juiste matras. Het is van belang dat voordat u op pad gaat om proef te liggen, eerst matrassen gaat vergelijken qua matraseigenschappen zodat u weet welk type matras het beste bij u past. Vergelijk de matrassen niet alleen met hoe ze liggen maar ook hoe men er op kan omdraaien en bewegen. Maar ook het ventilerend vermogen, de levensduur, de garantievoorwaarden en de gebruikte materialen zult u met elkaar moeten vergelijken.

U zult versteld staan hoeveel een zelfde type matras toch kan verschillen. Hieronder nemen we alle type matrassen een voor een door. Latex matrassen, traagschuim matrassen, polyether matrassen, koudschuim matrassen, luchtmatrassen, pocketvering matrassen en waterbedden. Naast het type matras staat een cijfer en dit is mijn (persoonlijke) waardering:

Latex matrassen (6)

Een latex matras is een matras met een kern van latex (rubber). Rubber neemt slecht vocht op en is relatief warm omdat latex niet goed ventileert. Behalve Talalay latex (zie onderaan bij latex).

Latex matrassen informatie

Meer informatie over: Latex matrassen

Polyether matrassen (4)

Dit is het goedkoopste type matras verkrijgbaar. Polyether is een zogenaamd ouderwetse schuimsoort metweinig veerkracht en mindere ventilatie. En juist de veerkracht en het ventilerend vermogen zijn zo belangrijk voor een matras.

Polyether matrassen informatie

Meer informatie over: Polyether matrassen

Lucht matrassen (7)

Een luchtmatras is een matras met een luchtkern. Deze luchtkern wordt omgeven door latex of door koudschuim. Het voordeel van lucht is dat het zich goed vormt naar uw lichaam.

Lucht matrassen informatie

Meer informatie over: Lucht matrassen

Waterbedden (6,5)

Er zijn veel voorstanders van waterbedden maar ook velen die er uiteindelijk op terugkwamen. Waterbedden bieden vele voordelen maar kennen ook veel nadelen.

Water bedden informatie

Meer informatie over: Waterbedden

Traagschuim matrassen (8,5)

Traagschuim matrassen hebben zeer goede lig-eigenschappen doordat traagschuim op een goede wijze het lichaamsgewicht verdeelt en ondersteunt.

Traagschuim matrassen informatie

Meer informatie over: Traagschuim matrassen

Koudschuim matrassen (7,5)

Koudschuim zouden we hét hightech schuim van dit moment kunnen noemen. Koudschuim is een materiaal dat zeer veerkrachtig is en uitstekend ventileert.

Koudschuim matrassen informatie

Meer informatie over: Koudschuim matrassen

Pocketvering matrassen (6)

Pocketvering betekent letterlijk: “zakjes veer”. Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets genoemd). Dit type matras ventileert goed maar kent redelijk veel nadelen waar weinig tot niet over gesproken wordt.

Pocketvering matrassen informatie

Meer informatie over Pocketvering matrassen

Binnenvering matrassen (5)

Binnenvering matrassen zijn matrassen waar staaldraad veren in zitten welke aan elkaar zijn verbonden. Binnenvering matrassen kunnen worden voorzien van een toplaag van polyether, koudschuim, latex of traagschuim.

Binnenvering matrassen informatie

Meer informatie over Binnenvering matrassen

Ga terug naar bedden