Matrassentest Consumentenbond 2013 dubieus

Matrasseninformatie

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een nieuw matras. Maar waar moet u op letten en waar gaat het nu eigenlijk om? Om de juiste matras te vinden dient u op een aantal belangrijke zaken te letten. De belangrijkste punten van aandacht zijn het comfort, de gewichtsverdeling en de lichaamsondersteuning die het matras biedt. Verder is de duurzaamheid en natuurlijk het ventilerend vermogen van de matras - in verband met de vochtregulatie - van belang.

Matras componenten

Matras componenten
Hoe weet u dat uw nieuw aan te schaffen matras aan al deze eisen voldoet? In mijn optiek weet u dit pas als u er minimaal 3 weken op geslapen heeft. Let daarom op de volgende punten:

1. Koop alleen een matras als u het op proef krijgt. Een nieuw matras is altijd even wennen. De oude matras was aan vervanging toe, was wellicht gemaakt van ander materiaal en wellicht is uw lichaamsbouw in de loop der jaren veranderd. Dan voelt een nieuw matras altijd anders en ‘niet vertrouwd’ aan. Pas na zo’n dertig dagen proeftijd bent u gewend aan een nieuw matras en weet en voelt u of het matras ook voor de komende jaren een goede en gezonde nachtrust biedt.

2. Na deze dertig dagen dient u de mogelijkheid te hebben uw geld 100% retour te krijgen. Ik vind dat een matras teruggegeven moet kunnen worden als het niet volledig aan uw verwachtingen voldoet. Ook al betreft het een goede matras, dan wil dat nog niet zeggen dat deze ook bij u past. U heeft even de tijd nodig om het matras goed uit te proberen, hiervoor heeft u in mijn ogen minimaal 30 dagen nodig.

Een goed matras kiezen

Een goed bij u passend matras kiezen is best een lastige opgave. Toch is dit prima te doen als u over de juiste informatie beschikt.

Lees verder: Goede matrassen

Welk matras past bij u

De basiseigenschappen van een matras zijn per type matras verschillend. Zo is een latex matras absoluut het warmst en pocketveren het best ventilerend.

Lees verder: Welk matras past bij u

Conformiteit

De conformiteit is een matras eigenschap die aangeeft hoe gelijkmatig het slaapsysteem zich aanpast aan de lichaamsvormen.

Lees verder: Conformiteit

Hard matras

In tegenstelling tot wat vaak verondersteld wordt is een hard matras niet beter tegen rugpijn. U kunt beter een matras kiezen dat goed...

Lees verder: Hard matras

Proeftijd

Een proeftijd van minimaal 30 dagen is absoluut nodig! Als u een "verkeerd" matras heeft (gekocht) creëert dat vele negatieve gevolgen.

Lees verder: Proeftijd

Waar op te letten

Er zijn een aantal zaken waar u op zult moeten letten om ervoor te zorgen dat het matras dat u kiest ook goed bij uw wensen en verlangens past.

Lees verder: Waar op te letten

Ligcomfort

Of men op een matras 'juist' ligt, is voor het grootste deel afhankelijk van de conformiteit van de matras. Of u op de matras ook prettig slaapt...

Lees verder: Ligcomfort

Ventilatie

De ventilatie van een matras is belangrijk in verband met de vochtregulatie. Per nacht staat het lichaam ongeveer 300 tot 600 ml vocht af.

Lees verder: Ventilatie

Onderhoud matras

De matras is een product dat op zichzelf eigenlijk geen onderhoud vergt. Toch is het belangrijk een matras regelmatig en goed te luchten.

Lees verder: Onderhoud matras

 

 

          © Copyright 2001 - 2017 Matras.info | Disclaimer | Nieuwsbrief | Sitemap Matrassen | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst