Delayed Sleep Phase Syndrome, wat is het?

Delayed Sleep Phase Syndrome, wat is het? Als iemand last heeft van Delayed Sleep Phase Syndrome loopt de biologische klok van het lichaam ACHTER op de natuurlijke 24-uurs klok. Het inwendige circadiane ritme is dan vertraagd, waardoor diegene met “slapen” en “waken” ettelijke uren achter loopt op de rest van de wereld. Vanwege deze “vertraging” produceert het lichaam te laat op de avond melatonine. Als de nacht voorbij is en het is tijd om op te staan denkt het lichaam dat het nog middernacht is en zal nog nog enkele uren doorgaan met de aanmaak van melatonine. Het gevolg is dat diegene nog steeds moe is en niet wil opstaan.

Slaapprobleem Delayed Sleep Phase Syndrome

Mensen die last hebben van Delayed Sleep Phase Syndrome (een vertraagd slaap-waakritme) gaan meestal te laat naar bed. Omdat ze anders toch niet in slaap kunnen vallen. Men noemt deze mensen daarom ook wel “nachtbrakers”. Het hoeft op zich geen probleem te zijn als u de volgende dag kunt uitslapen. Als u echter vanwege uw werk toch vroeg op moet staan kan u aan chronisch slaapgebrek gaan leiden en vermoeidheidsklachtenkrijgen. Mensen met Delayed Sleep Phase Syndrome hebben bijna altijd moeite met opstaan en het gevoel pas laat in de ochtend echt wakker te zijn.

Wakker worden gedurende de nacht

Delayed Sleep Phase Syndrome sympomen

De symptomen van Delayed Sleep Phase Syndrome zijn: Meestal moeite hebben met inslapen en doorslapen. Worden vaak gedurende de nacht wakker. Hebben over het algemeen moeite met opstaan. Daarnaast hebben mensen met Delayed Sleep Phase Syndrome vaak tegen het einde van de middag en avond een opleving in energie. Ook kunnen zij meestal extreem lang uitslapen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.