Slaapmiddelen moet u maar kort gebruiken

Slaapmiddelen moet u maar kort gebruiken. Benzodiazepines zijn bedoeld om kort te gebruiken en werken zeer verslavend. U kunt Benzodiazepines gebruiken als het u echt niet lukt om op een andere manier tot rust te komen. Dan kunnen benzodiazepines tijdelijk heel goed helpen. Als u deze middelen langdurig gebruikt, zijn de nadelen groter dan de… Lees meer »

Benzodiazepines, hoe werken deze medicijnen?

Benzodiazepines hebben een remmende werking op uw hersenen en ontspannen de spieren. Benzodiazepines hebben een spierverslappend effect en werken ook kalmerend. U wordt dus rustiger en voelt zich meer ontspannen. Vaak ook wel wat sloom en slaperig. Benzodiazepines werken snel en zijn doeltreffend. Hoe lang ze werken, hangt af van de dosering en het soort… Lees meer »

Benzodiazepine, wat is het voor een medicijn?

Benzodiazepine is een chemische medicijn dat ervoor zorgt dat u rustiger wordt en beter kunt slapen. Benzodiazepine helpt ook als u zich erg gespannen of angstig voelt. Er bestaan veel verschillende benzodiazepines. Het wordt in de volksmond ook wel valium genoemd. Benzodiazepines hebben allemaal een naam die eindigt op ‘-pam’. Bijvoorbeeld diazepam, oxazepam of temazepam…. Lees meer »

Slaapmiddelen gebruiken bij slaapproblemen

Als niets helpt en u radeloos bent kunt u overwegen om tijdelijk een slaapmiddel te gaan gebruiken. Slaapmiddelen gebruiken bij slaapproblemen kan tijdelijk uitkomst bieden. Uw huisarts kan u een slaapmiddel voorschrijven. Slaapmiddelen (benzodiazepines) helpen wel snel maar tijdelijk. Daarnaast raakt u heel snel verslaafd aan slaapmiddelen en kunt u al snel niet meer zonder… Lees meer »