Wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?

Wat is een boxspring en wat is het verschil met een normaal bed? Boxspring bedden zijn in Nederland al ruim 10 jaar populair en zijn de meest verkocht bedden. Van origine zijn boxspring bedden hotel bedden en worden ze nog steeds veel (bijna altijd) in hotels gebruikt. Dit komt voornamelijk door het opmaak gemak en… Lees meer »

Wat is het verschil tussen latex matrassen en Talalay latex matrassen?

Wat is het verschil tussen latex matrassen en Talalay latex matrassen? Latex is een veerkrachtig rubber afkomstig van de rubberboom (Hevea Brasiliensis). Latex is een zeer goed materiaal om matrassen van te maken. Het is bijzonder elastisch en veerkrachtig waardoor het veel ondersteuning en comfort biedt. Er zijn twee type latex; gewoon latex en Talalay… Lees meer »

Wat is het verschil tussen een waterbed en een traagschuim matras?

Er zijn veel overeenkomsten tussen waterbedden en traagschuim matrassen. Het ligcomfort is zeer vergelijkbaar want beide type bedden werken drukverlagend en malvormend. Een waterbed heeft echter wel veel meer nadelen dan een traagschuim matras. Zo moet je een waterbed onderhouden (één keer per half jaar conditioner toevoegen, heeft een waterbed energie kosten (vanwege het verwarmen)… Lees meer »

Wat is het verschil tussen een polyether matras en een koudschuim matras?

Het verschil tussen een polyether en koudschuim matras is groot. In het kort heeft koudschuim een beter ventilerend vermogen dan polyether en is koudschuim veel veerkrachtiger dan polyether. Maar er zijn meer verschillen. De levensduur van polyether is vele malen korter omdat het een gesloten celstructuur heeft en de cellen al snel kapot gaan waardoor… Lees meer »

Wat is het verschil tussen koudschuim matrassen en latex matrassen?

Wat is het verschil tussen koudschuim matrassen en latex matrassen? Koudschuim heeft een beter ventilerend vermogen dan latex en is beduidend koeler. Maar er zijn nog meer verschillen tussen koudschuim en latex. De levensduur van latex is absoluut korter omdat het een gesloten celstructuur heeft en latex (rubber) heel slecht tegen zout kan. Het zout… Lees meer »

Wat is het verschil tussen pocket matrassen en koudschuim matrassen

De verschillen tussen pocket- en koudschuim matrassen zijn minimaal. Koudschuim matrassen hebben een goed ventilerend vermogen evenals pocket matrassen. Beide matras type zijn dan ook koele en goed ventilerende matrassen. Pocket matrassen zijn ook vergelijkbaar met koudschuim matrassen als het om het comfort gaat. Pocket matrassen zijn redelijk soepel en bieden veel steun. Beide type… Lees meer »

Wat is het verschil tussen lattenbodem en schotelbodem

De kenmerken van een schotelbodem Wat is het verschil tussen een lattenbodem en een schotelbodem? Schotelbodems bieden een gelijkmatige drukverdeling en ondersteuning en zijn instelbaar qua stevigheid. Een schotelbodem bestaat uit een houtenframe met stevige, niet buigzame, latten waarop flexibele, kunststof schoteltjes zijn geplaatst. Deze kunststof schoteltjes kunnen zowel naar beneden gedrukt worden als scheef… Lees meer »