Verschillen tussen Ravensberger, M-line en Royal Health Foam matrassen

verschillen tussen rhf, ravensberger en mline

Wat zijn de verschillen tussen Ravensberger, M-line en Royal Health Foam matrassen?

Ravensberger is een Duitse matrassen leverancier die sinds 2016 in Nederland matrassen verkoopt vanuit een winkel in Zoeterwoude en via internet.

M-line is een Nederlandse matrassen- en kussen fabrikant 100% eigendom van het Beterbed concern en bestaat sinds 1994. De verkoop vindt plaats via Beterbed-winkels en diverse andere beddenwinkels.

Royal Health Foam is een Nederlandse matrassen fabrikant en verkoopt sinds 1998 matrassen via internet en showroom in Scheveningen.

Verschillen tussen Ravensberger, M-line en Royal Health Foam matrassen

Ravensberger, M-line, RHF Royal Health Foam matrassen

– De matrassen van Ravensberger worden gemaakt in Espelkamp. Ravensberger verkoopt in het goedkopere segment en levert niet aan medische instellingen of ziekenhuizen.

– M-line is een Nederlandse matrassenproducent die met koud- en traagschuim werkt. De matrassen worden in eigen beheer ontwikkeld en gemaakt en er wordt gewerkt met kwalitatief goede materialen.

– Royal Health Foam is een Nederlandse matrassenproducent die hoge kwaliteit producten levert aan zowel particulieren als bedrijven. RHF heeft tal van vooraanstaande Nederlandse ziekenhuizen als klant.

Wat voor textiel wordt er gebruikt?

Het textiel dat om een matras heen zit is bijzonder belangrijk. Dit zorgt onder andere voor het bedklimaat en de juiste temperatuur. Daarnaast zorgt een matrastijk dat het matras snel droogt wat weer voor minder bacteriegroei zorgt.

– Ravenberger werkt standaard met synthetische matrastijken. Ook de vulling van de tijken is polyester. Tegen bijbetaling van € 108.- kunt u een Medicot hoes krijgen ipv synthetisch. Standaard is het vulgewicht van de matrastijken van Ravensberger 300 gram.

– Bij M-line zijn de meeste tijken éénzijdig te beslapen en worden de tijken chemisch met een Antibacteriële behandeling behandelt tegen huisstofmijt en bacteriën. Het vulgewicht van de matrastijken van M-line is onbekend.

– Bijna alle matrastijken van Royal Health Foam zijn van Tencell (100% natuurlijk materiaal). Naast Tencel wordt er ook CoolMax en Silverness gebruikt. Het vulgewicht van de matrastijken is 590 gram.

Wat zijn de verschillen tussen Ravensberger, M-line, RHF Royal Health Foam matrassen?

Matrastijken zonder bies of met bies?

Een tijk met een bies zorgt ervoor dat de zijde van het matras veel strakker- en rechter blijven. Hierdoor is de naadvorming tussen twee matrassen minder en blijft de tijk netter om het matras heen zitten.

– Ravensberger maakt geen biezen alleen het duurste Ravensberger matras, de ERGOspring 1000, wordt uitgevoerd met een bies.

  • – Bij M-line is geen enkel matras met een bies uitgevoerd.

– Royal health Foam matrassen worden standaard uitgevoerd met een bies. Alleen de twee goedkoopste modellen hebben geen bies.

De matradiktes naast elkaar in beeld

Matrassen met border of zonder border?

Een border houdt de matraszijde strakker en netter evenals een bies. Daarnaast verlies je geen centimeters ruimte door het rondtrekken van de zijde en is de naadvorming tussen twee matrassen minimaal.

– Standaard levert Ravensberger haar matrassen zonder border (matraszijde).

– Bij M-line worden de matrastijken zonder border (zijde van het matras) geleverd.

– Royal Health Foam levert (bijna) alle matrassen met een border inclusief luxe 3 D-breisel. 3 D-breisel houdt maximaal 2% lucht tegen. Hierdoor kunnen matrassen met een 3D border beter ventileren.

De garantie

Garantie op matrassen zijn enorm belangrijk. Hieraan kun je de verwachte levensduur en kwaliteit enigszins inschatten.

– Ravensberger communiceert weliswaar ’10 jaar garantie’ maar dit blijk in de praktijk slechts 2 jaar volledige garantie. De garantie van Ravensberger matrassen is dus volledig afbouwend.

  • – M-line biedt 2 jaar volledige garantie. M-line communiceert wel dat de garantie niet volledig is en kan oplopen tot 10 jaar. Na registratie kunt u de garantie verlengen tot meer dan 2 jaar

– Royal health Foam geeft tot 5 jaar volledige garantie afbouwend tot 10 jaar.

Hoe dik (hoog) zijn de matrassen?

De dikte van een matras heeft direct invloed op de levensduur en ook op het comfort. Een dikker matras biedt meer comfort en gaat ook langer mee. Een matraskern is het matras zonder het textiel. De genoemde diktes zijn de kerndiktes.

  • – De kerndikte van de matrassen van Ravensberger zijn 16 cm dik. Maximale dikte van Ravensberger koudschuim matrassen is 18 cm.

– De kern dikte van M-line matrassen is 18 cm tot 22 cm De Maximale dikte van M-line matrassen is 26 cm.

  • – De diktes van Royal Health Foam matrassen zijn 25 cm. Het dikste (hoogste) matras is 30 cm.

Materialen en matrasopbouw

Het spreekt voor zich dat de gebruikte materialen enorm belangrijk zijn. Dit heeft direct effect op voor de levensduur, het comfort en het ondersteunend vermogen. De opbouw van een matras creëert de mate van ondersteuning.

– Alle matrassen van Ravensberger zijn uit één stuk schuim. Ravensberger bouwt géén lagen op voor een hogere progressieve tegendruk. Ook komen de gebruikte schuimen in diverse kwaliteiten en van verschillende fabrikanten (Carpenter, Dumo en Recticel).

  • – M-line verwerkt Recticell schuimen in haar matrassen en bouw alle matrassen met meerdere lagen op. Het goedkoopste M-line matras is opgebouwd met twee schuimlagen. Het verlijmen gebeurt met synthetische lijm.

– Bijna alle matrassen van Royal Health Foam zijn opgebouwd uit meerdere schuimlagen. Alléén het budget matras (de Comfort) komt uit één stuk schuim. Alle lagen worden verlijmd op waterbasis. Royal Health Foam werkt uitsluitend met Eupenschuim.

Proeftijd op matrassen

Proefliggen in beddenwinkels is goed maar of het matras ook daadwerkelijk fijn slaapt en of u ergonomisch ook goed ligt weet u pas als u er enkele weken op geslapen heeft. Maar hoe zitten de proef-voorwaarden in elkaar? Krijgt je bijvoorbeeld je geld terug? Mag je meerdere keren omruilen? Hoe lang is de proeftijd?

  • – Ravensberger biedt een proeftijd van 30 dagen. Voor een bedrag van €20.- kunt éénmalig omruilen. Retour gekomen matrassen worden verkocht o.a. via outlet shops.

– M-line biedt alleen een omruilgarantie aan en dan ook nog alléén op éénpersoonsmatrassen. Per omgeruilde matras worden er kosten in rekening gebracht. Wat de kosten voor het omruilen van een M line matras precies zijn is niet duidelijk en afhankelijk van de M-Line dealer.

  • – Royal Health Foam biedt een proeftijd van 45 dagen. U mag omruilen voor een ander matras of stevigheid. U betaalt geen kosten voor het omruilen. Retour gekomen matrassen worden via de koopjeshoek (website en fysiek in de winkel) met hoge korting verkocht.

Afleveren en bezorging

Het bezorgen van het matras is van belang, helemaal als u op leeftijd bent of als u last van uw rug heeft. Een matras is een relatief zwaar product dat ook nog eens lastig te hanteren is.

  • – Ravensberger bezorgd uw bestelling tot achter de eerste drempel of tot aan de eerste traptrede. Wilt u toch dat het matras naar uw slaapkamer gebracht wordt door één chauffeur dan kost dit €75,-. Of u met één chauffeur uit de voeten kunt hangt af van uw bestelling. Als Ravensberger met twee chauffeurs levert zijn de afleverkosten €95 euro.
  • – Bij M-line is de bezorging afhankelijk van de M-line dealer. De bezorging is meestal gratis maar niet altijd. Dit hangt af van het type product.
  • – Royal Health Foam levert uw bestelling kosteloos tot in uw slaapkamer. Als het om één groot matras gaat en er moeten twee chauffeurs komen zijn hier geen extra kosten voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.