Slaaphoudingen die de slaap bevorderen

De beste en slechtste slaaphoudingen

Slaaphoudingen die de slaap bevorderen. Sommige slaaphoudingen zijn beter dan andere slaaphoudingen. Dit komt bijvoorbeeld doordat je als je op je rechter zijde ligt het hart in de verdrukking komt. Slapen op de buik verhoogd de druk op de onderrug en is ergonomisch niet goed voor de onderrug. Er is geen optimale houding tijdens de slaap; iedere comfortabele voor u houding is goed. Ieder mens heeft zijn eigen slaaphouding welke voor hem of haar het beste werkt om in slaap te vallen.

slaapproblemen tijdens overgang

Bewegen tijdens de slaap

Nadat we ingeslapen zijn veranderen we onderbewust verschillende malen van houding, vaak zelfs iedere 10 à 15 minuten. Waarschijnlijk dient dit veranderen van de slaaphouding om steeds verschillende spiergroepen de gelegenheid te geven zich volledig te ontspannen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.