Gescheiden slapen

Apart van elkaar slapen is juist goed voor de relatie

Apart van elkaar slapen Gescheiden slapen beidt enorm veel voordelen en maar heel weinig nadelen. Mensen die gescheiden slapen vallen sneller in slaap, hebben minder verstoringen en slapen rustiger. Daarnaast voelen ze zich uitgeruster en vermijd het conflicten en irritaties. Wat zijn nog meer voordelen van apart slapen en waarom is het soms beter om… Lees meer »

Slaapfases: Wat gebeurt er tijdens een slaapcyclus?

Wanneer je denkt aan goed slapen, denk je al snel aan op tijd naar bed gaan en lang genoeg slapen. Ondanks dat de duur van je slaap erg belangrijk is, is het niet het enige deel van de formule voor een goede nachtrust. De kwaliteit van de slaap is namelijk ook cruciaal voor een goede… Lees meer »

Feng Shui slaapkamer inrichting

Hoe richt je het beste je slaapkamer in volgens de regels van de feng shui? De slaapkamer is de plek waar je heel wat tijd doorbrengt, namelijk één derde van je tijd! Hoe de slaapkamer eruit moet zien is voor iedereen verschillend, maar de hoofdzaak moet rust en ontspanning zijn. Het is van belang dat je slaapkamer… Lees meer »

Wist u dit al over slaap?

Slapen is iets wat we allemaal doen en ook nog eens één derde van ons leven. Maar wat weten we nu eigenlijk allemaal over slaap. In dit artikel deel ik een aantal slaapweetjes en fabels die eigenlijk iedereen zou moeten weten. Slechter slapen door volle maan Er wordt gezegd dat men slechter kan slapen tijdens… Lees meer »

De invloed van slaap op onze mentale gezondheid

Slaap is bijzonder belangrijk en heeft een direct effect op voor onze mentale gezondheid. Zodra je minder goed slaapt word je (meer) prikkelbaar en reageer je emotioneler maar ook krijgt je meer moeite met concentratie en dingen onthouden. Daarnaast weten we dat slecht slapen zorgt voor een scala aan psychische problemen zoals depressies en angsten…. Lees meer »

De betekenis van dromen

Wat betekent mijn droom eigenlijk? Dromen doen we allemaal en ook nog eens elke nacht. De één onthoudt zijn droom goed en de ander vergeet ze. Als je je droom niet herinnerd wil dat niet zeggen dat je niet gedroomd hebt maar alleen dat je ze vergeten bent. Het kan ook zijn dat we dagen… Lees meer »

Een groot matras of twee losse matrassen?

Wat is beter en fijner, twee losse matrassen of één groot twee persoonsmatras? Er zijn meerde zaken die hierin meespelen maar de meeste voordelen heeft u bij twee losse matrassen. Zo voelt u op twee losse matrassen bijvoorbeeld geen bewegingen van uw partner én kunt u ieder de beste stevigheid kiezen. Maar er zijn nog… Lees meer »