Slaapbehoefte leeftijd gebonden?

hoeveel slaap heb je nodig?

Is de slaapbehoefte leeftijd gebonden? Er is geen twijfel aan dat kinderen meer slaap nodig hebben dan volwassenen. De lichamen en hersenen van kinderen verbranden veel energie, daarom is voldoende rust en herstel erg belangrijk voor een goede ontwikkeling. Om deze reden wordt aangeraden dat tieners 8 tot 10 uur per nacht slapen, jongere kinderen… Lees meer »

Hoe lang gaat een matras mee?

Slecht matras, oude pocketvering heeft invloed op de gezondheid

Hoe lang gaat een matras mee? De levensduur van een matras is afhankelijk van een aantal factoren die we in dit artikel zullen opsommen. Als u uw matras niet op tijd vervangt leidt dit absoluut tot problemen. Meestal beginnen de problemen met onderrugklachten en onrustige nachten. Om dit te voorkomen is het verstandig uw matras… Lees meer »

Magnetische straling en slapen

Pocketveringmatrassen,-binnenvering-matrassen-en-elektrische-straling

Dat verstoorde magnetische velden een gezondheid probleem veroorzaken werd aan het begin van de ruimtevaart duidelijk. Toen Russische kosmonauten voor het eerst een langere tijd aan boord van het ruimtestation Mir verbleven, werden zij ziek raakten ze gedesoriënteerd. In eerste instantie werd aangenomen dat dit kwam door te weinig beweging, gebrek aan zwaartekracht en een… Lees meer »

Seksgeschiktheid van matrassen en matrassoorten

seks en slapen op een bed

Hoewel de persoonlijke voorkeur duidelijk meespeelt, vindt u hieronder vergelijkingen van verschillende matrassoorten op hun seksgeschiktheid. De seksgeschiktheid van een matras is een interessant thema. Vrijen gebeurt meestal in bed. Maar wat is nu de beste matras voor een lekkere vrijpartij? De Canadese website Sleep Like The Dead zocht het uit en ondervroeg matrasbezitters naar hun… Lees meer »

Het belang van goed slapen en invloedrijke factoren

Slapen en wakker altijd in balans met matras.info

Slapen. Iedereen doet het, maar we weten eigenlijk nog steeds niet echt goed waarom. Het belang van goed slapen is bekend maar er zijn zo veel externe factoren die slaap beïnvloeden. Zo maakt het uit in wat voor kleuren uw slaapkamer geverfd is, of er metaal/staal in de directe omgeving van het bed is, naar… Lees meer »