Matras artikelen

Hier vindt u slaaptips en onderzoeken die zijn gedaan naar slapen en het in slaap vallen. Ook vindt u allerlei matras artikelen en leuke en interessante matras- en slaapwetenswaardigheden zoals:

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Iemand kan al in slaap vallen als zijn of haar hoofd het kussen raakt maar het kan ook uren duren voordat je in dromeland beland. Heb je moeite om in slaap te vallen of denk je dat het eigenlijk te lang duurt…

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Duurzaam slapen op een duurzaam matras

Ik verbaas me echt over de huidige trend naar toepassing van natuurlijke materialen in matrassen. In mijn optiek is dat een stap van minstens 60 jaar terug in de tijd want de meeste natuurlijke materialen zijn een stuk minder hygiënisch, missen veerkracht en bieden maar weinig comfort. Zo moeten natuurlijke materialen zoals paardenhaar, wol en… Lees meer »

Nederland voorloper op het gebied van matrasrecycling

Elk jaar worden er zo’n 1,6 miljoen matrassen verkocht in Nederland, dus worden er ook 1.6 miljoen oude matrassen vervangen. Waar gaan deze matrassen heen en wat gebeurd ermee? In de afgelopen jaren is de hoeveelheid gerecyclede matrassen ontzettend toegenoemen. Hierdoor is de manier recyclen van matrassen ook veranderd. Tot twee jaar geleden werden twee… Lees meer »