Matras artikelen

Hier vindt u slaaptips en onderzoeken die zijn gedaan naar slapen en het in slaap vallen. Ook vindt u allerlei matras artikelen en leuke en interessante matras- en slaapwetenswaardigheden zoals:

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Iemand kan al in slaap vallen als zijn of haar hoofd het kussen raakt maar het kan ook uren duren voordat je in dromeland beland. Heb je moeite om in slaap te vallen of denk je dat het eigenlijk te lang duurt…

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Schadelijke stoffen in matrassen, dit zijn de risico’s

Man sprayt matras met chemische lijm

Het belang van een gezonde nachtrust is zo langzamerhand bij iedereen wel bekend. Veel minder bekend is het feit dat nieuwe matrassen giftige stoffen bevatten die onze gezondheid kunnen beïnvloeden.  Om van een goede nachtrust te kunnen genieten is een gezonde slaapomgeving essentieel. In dit artikel bespreken we de verschillende schadelijke stoffen die in matrassen… Lees meer »

MRN afvalbijdrage oude matrassen 2023

Matras Recycling Nederland heeft gecommuniceerd dat de MRN afvalbeheerbijdrage voor alle leveringen vanaf 01-01-2023 wordt verhoogd van € 2,60 naar € 3,25 ex. btw. Dit verhoogde bedrag geldt voor alle matrassen, topmatrassen en kernen ongeacht de maatvoering. Concreet betekent dit voor u, dat alle leveringen die plaats vinden vanaf 01-01-2023 (ongeacht de besteldatum), belast zullen… Lees meer »

Symposium Brandveiligheid meubilair en matrassen

Op 20 april (2022) organiseert het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) een symposium over brandveiligheid van meubilair en matrassen. CBM (Centrale Bond Woninginrichters) is een van de sprekers. Hoewel meubilair en matrassen niet spontaan vlam zullen vatten, zouden ze wel een rol kunnen spelen bij de verspreiding van een brand. Aangezien veel brandvertragers weer voor… Lees meer »

Matrasproducenten realiseren volledige matrasrecycling

Vijf grote matrasproducenten en importeurs gaan afvalbeheerbijdrage betalen– Beter Bed, Swiss Sense, Ikea, Hilding Anders en Auping – realiseren stichting Matras Recycling Nederland (MRN). Met dit initiatief gaan alle oude en afgedankte matrassen in Nederland gerecycled worden.  Op deze manier gaan alle producenten een afvalbijdrage betalen voor de matrassen die zij op de markt brengen…. Lees meer »

Duurzaam slapen op een duurzaam matras

Ik verbaas me echt over de huidige trend naar toepassing van natuurlijke materialen in matrassen. In mijn optiek is dat een stap van minstens 60 jaar terug in de tijd want de meeste natuurlijke materialen zijn een stuk minder hygiënisch, missen veerkracht en bieden maar weinig comfort. Zo moeten natuurlijke materialen zoals paardenhaar, wol en… Lees meer »

Nederland voorloper op het gebied van matrasrecycling

Elk jaar worden er zo’n 1,6 miljoen matrassen verkocht in Nederland, dus worden er ook 1.6 miljoen oude matrassen vervangen. Waar gaan deze matrassen heen en wat gebeurd ermee? In de afgelopen jaren is de hoeveelheid gerecyclede matrassen ontzettend toegenoemen. Hierdoor is de manier recyclen van matrassen ook veranderd. Tot twee jaar geleden werden twee… Lees meer »