Matras artikelen

Hier vindt u slaaptips en onderzoeken die zijn gedaan naar slapen en het in slaap vallen. Ook vindt u allerlei matras artikelen en leuke en interessante matras- en slaapwetenswaardigheden zoals:

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Iemand kan al in slaap vallen als zijn of haar hoofd het kussen raakt maar het kan ook uren duren voordat je in dromeland beland. Heb je moeite om in slaap te vallen of denk je dat het eigenlijk te lang duurt…

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Naar bed met een robot

Slaaprobot Auping Sonox

Slapen met een robot, het klinkt misschien als muziek in uw oren maar Noël van Hooft (AD verslaggever) van het video blog hieronder ervaart de slaaprobot als een nachtmerrie. De slaaprobot is ontwikkeld door TU studenten die dit in samenwerking met de Firma Auping ontwikkelde. De slaaprobot heet de Somnox Sleep Robot. De Somnox is… Lees meer »

Emma matras en fake reviews

Emma matras bloggers blogsters reviews

In Nederland hebben vele bloggers en blogsters het Emma matras cadeau gekregen. Ook kregen ze er een korting-code bij. Dit is een verdien model (affiliate programma) waarmee blogger per verkocht product geld verdienen. Het is dus totaal niet verwonderlijk dat alle bloggers zo laaiend enthousiast zijn over het Emma matras. De bloggers verdienen er namelijk… Lees meer »

Waarom heet koudschuim koudschuim?

Koudschuimen en ziekenhuizen

Koudschuim wordt veel gebruikt in matrassen. Het is een sterk, veerkrachtig en ademend materiaal waardoor het een ideaal schuim is om te gebruiken in matrassen. Maar waar komt die naam koudschuim vandaan? Veel soorten schuim, bijvoorbeeld polyether en traagschuim, ontstaan door een chemisch proces. Datzelfde geldt voor koudschuim. Verschillende grondstoffen worden vermengd met water wat… Lees meer »

€6 miljoen subsidie voor recycling matrassen

matras recycle

Zes miljoen Euro subsidie voor recycling matrassen Het belang is kennelijk groot want het bedrijf Recticel krijgt maar liefst zes miljoen euro aan Europese subsidies. Een nieuw ambitieus recyclageproject wat uitgevoerd gaat worden door het Belgische schuim bedrijf  krijgt 6 miljoen overgemaakt. De universiteiten van Gent en Leuven gaat samen met de schuimrubberfabrikant  en het… Lees meer »

Verkoop-reisjes

Pas op , trap er niet in Verkoopreisjes. Het gebeurt nog steeds met vooral oudere mensen. Meestal gaat het om een “gezondheid” matras of kussens die bijna altijd aanzienlijk goedkoper aangeboden wordt. Meestal wordt er in eerste instantie veel te veel geld gevraagd waarna het product daarna tegen een aanzienlijke korting aangeboden wordt. Maar pas… Lees meer »

Alles over de matrastijk

Wat te doen bij aankoop van een nieuwe matras

(Hoe) werken toevoegingen aan matrastijk? De tijk die om een matras zit kan worden verrijkt met allerlei toevoegingen waardoor deze muggen op afstand houdt, zorgt voor een verkoelend effect, niet in de brand kan vliegen of zelfs zorgt voor een mooie huid. Hoe kan dat? Of: kan dat wel? De tijk die om een matras… Lees meer »

Wat is satijn?

Wat is satijn?

Lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen zijn soms gemaakt van satijn, net als pyjama’s of lingerie Het glanst mooi, ziet er fraai uit en voelt heerlijk zacht. Satijn is geen stof, maar een manier van weven. Zo heb je bijvoorbeeld katoensatijn en polyestersatijn. Beddengoed van satijn glanst, valt soepel en wordt vaak gezien als een luxe (en… Lees meer »

Slapen onder zijde

Hoe kan het dat een dekbed van zijde zo lekker warm is? Een dekbed van zijde bestaat uit diverse lagen zijde die over elkaar zijn gelegd. Daar tussen zit lucht en lucht isoleert goed, dus de warmte van je lichaam blijft lekker onder het dekbed. Tegelijkertijd kan zijde goed warmte opnemen én het goed afgeven…. Lees meer »

Video matrassen test

Matrassen staan opgerold in doos te wachten

Het MATT matras getest en vergeleken met het EMMA matras en vergeleken met het Simba matras Ik kwam deze matrassentest video tegen op youtube. Het zijn twee jongens die niet veel van matrassen weten maar op een leuke manier het Emma matras, het MATT matras en het Simba matras met elkaar hebben vergeleken. De drie… Lees meer »