Matras artikelen

Hier vindt u slaaptips en onderzoeken die zijn gedaan naar slapen en het in slaap vallen. Ook vindt u allerlei matras artikelen en leuke en interessante matras- en slaapwetenswaardigheden zoals:

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Iemand kan al in slaap vallen als zijn of haar hoofd het kussen raakt maar het kan ook uren duren voordat je in dromeland beland. Heb je moeite om in slaap te vallen of denk je dat het eigenlijk te lang duurt…

Hoe lang behoort het te duren voordat je in slaap valt?

Eve Sleep aan de rand van faillissement

De start-up matrassen bedrijven krijgen het nu al moeilijk. De meeste matrassen-start-ups bedrijven bestaan nog maar net en gaan nu al failliet. Het zijn niet zo zeer goede of fijne matrassen maar het is vooral het marketingverhaal. Doordat het makkelijk en hip was knalden deze matrassen-startups uit de grond. Het matras wordt in een doos… Lees meer »

EMF-straling in uw slaapkamer

Het blijkt dat in het westen borstkanker meer aan de linkerkant van het lichaam voorkomt dan de rechterkant. Dit is bijzonder omdat dit in Azië niet het geval is. In Azië komt borstkanker net zo veel voor aan de linker als rechter zijde van het lichaam. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn? Volgens… Lees meer »

Ga je met een slaaptracker beter slapen?

sleeptracker

Ga je met een slaaptracker beter slapen? Er zijn tientallen slaaptrackers die je slaapgedrag meten en op grond daarvan suggereren dat je daar beter van gaat slapen. Hoe werken deze trackers, wat zijn de voor- en nadelen en ga je er echt beter van slapen? De ene keer slaap je prima en de andere keer… Lees meer »

Naar bed met een robot

Slaaprobot Auping Sonox

Slapen met een robot, het klinkt misschien als muziek in uw oren maar Noël van Hooft (AD verslaggever) van het video blog hieronder ervaart de slaaprobot als een nachtmerrie. De slaaprobot is ontwikkeld door TU studenten die dit in samenwerking met de Firma Auping ontwikkelde. De slaaprobot heet de Somnox Sleep Robot. De Somnox is… Lees meer »

Emma matras en fake reviews

Emma matras bloggers blogsters reviews

In Nederland hebben vele bloggers en blogsters het Emma matras cadeau gekregen. Ook kregen ze er een korting-code bij. Dit is een verdien model (affiliate programma) waarmee blogger per verkocht product geld verdienen. Het is dus totaal niet verwonderlijk dat alle bloggers zo laaiend enthousiast zijn over het Emma matras. De bloggers verdienen er namelijk… Lees meer »

Waarom heet koudschuim koudschuim?

Koudschuimen en ziekenhuizen

Koudschuim wordt veel gebruikt in matrassen. Het is een sterk, veerkrachtig en ademend materiaal waardoor het een ideaal schuim is om te gebruiken in matrassen. Maar waar komt die naam koudschuim vandaan? Veel soorten schuim, bijvoorbeeld polyether en traagschuim, ontstaan door een chemisch proces. Datzelfde geldt voor koudschuim. Verschillende grondstoffen worden vermengd met water wat… Lees meer »

€6 miljoen subsidie voor recycling matrassen

matras recycle

Zes miljoen Euro subsidie voor recycling matrassen Het belang is kennelijk groot want het bedrijf Recticel krijgt maar liefst zes miljoen euro aan Europese subsidies. Een nieuw ambitieus recyclageproject wat uitgevoerd gaat worden door het Belgische schuim bedrijf  krijgt 6 miljoen overgemaakt. De universiteiten van Gent en Leuven gaat samen met de schuimrubberfabrikant  en het… Lees meer »