Wat is het verschil tussen een waterbed en een traagschuim matras?

Traagschuim

Er zijn veel overeenkomsten tussen waterbedden en traagschuim matrassen. Het ligcomfort is zeer vergelijkbaar want beide type bedden werken drukverlagend en malvormend. Een waterbed heeft echter wel veel meer nadelen dan een traagschuim matras. Zo moet je een waterbed onderhouden (één keer per half jaar conditioner toevoegen, heeft een waterbed energie kosten (vanwege het verwarmen)… Lees meer »

Wat is het verschil tussen pocket matrassen en koudschuim matrassen

Het verschil tussen pocketvering en koudschuim

De verschillen tussen pocket- en koudschuim matrassen zijn minimaal. Koudschuim matrassen hebben een goed ventilerend vermogen evenals pocket matrassen. Beide matras type zijn dan ook koele en goed ventilerende matrassen. Pocket matrassen zijn ook vergelijkbaar met koudschuim matrassen als het om het comfort gaat. Pocket matrassen zijn redelijk soepel en bieden veel steun. Beide type… Lees meer »

Wat is het verschil tussen lattenbodem en schotelbodem

Soorten bedbodems schotelbodem

De kenmerken van een schotelbodem Wat is het verschil tussen een lattenbodem en een schotelbodem? Schotelbodems bieden een gelijkmatige drukverdeling en ondersteuning en zijn instelbaar qua stevigheid. Een schotelbodem bestaat uit een houtenframe met stevige, niet buigzame, latten waarop flexibele, kunststof schoteltjes zijn geplaatst. Deze kunststof schoteltjes kunnen zowel naar beneden gedrukt worden als scheef… Lees meer »