Traagschuim matrassen

Wat is traagschuim?

Traagschuim is een schuim dat zacht wordt als het warm wordt. Als het echt goed traagschuim is dan heeft het een smeltpunt dat net boven de uitwendige lichaamstemperatuur ligt. Hierdoor wordt het traagschuim zacht op de plaatsten waar het meeste druk (wrijvingswarmte) ontstaat. Traagschuim zorgt voor meer comfort en minder drukpunten. Met als resultaat dat de doorbloeding niet of nauwelijks afgekneld waardoor er ‘s nachts minder gedraaid wordt en men rustiger slaapt.

Goede traagschuim matrassen bieden geweldige ligeigenschappen en comfort. De matras verdeelt en ondersteunt op een goede wijze het lichaamsgewicht en de doorbloeding wordt niet afgekneld. Onder invloed van warmte en het lichaamsgewicht wordt traagschuim zacht. Het vormt zich naar uw lichaamsvorm. Zo voelt het alsof je in een perfect passende mal ligt.

Lichaamsdelen die wat dieper in de matras moeten wegzinken voor een correcte slaaphouding hebben daarvoor alle ruimte. Want juist op die punten wordt traagschuim, onder invloed van uw lichaamswarmte extra elastisch, dus zacht. De bloedcirculatie wordt niet verstoord, spieren blijven soepel en de huid en spieren blijven volledig doorbloed.

Het beste traagschuim heeft een densiteit van 50kg/m3. De beste drager van een traagschuim matras is een koudschuim in 50 of hoger HR (High Resilience). Verreweg het beste traagschuim matras is zonder twijfel de Premium Support. Sinds 2005 maak ik dit matras met enorm veel succes.

Kwaliteit verschillen van traagschuim matrassen

De kwaliteitsverschillen tussen traagschuimen zijn enorm. Het is dan ook lastig een echt goed traagschuim te vinden. Maar waar zitten die kwaliteitsverschillen dan in?

De temperatuurreactie is een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit. Het traagschuim moet rond de uitwendige lichaamstemperatuur (ca. 29 graden) zachter worden en niet op een lagere of hogere temperaturen. Let op: Sommige soorten traagschuim reageren niet of nauwelijks op temperatuur waardoor een belangrijk deel van het comfort verloren gaat.

Ook het ventilerend vermogen van het schuim vermogen is belangrijk. Als het niet of nauwelijks kan ventileren, is de kans groot dat het te warm wordt. Tegelijkertijd kan dan ook het lichaamsvocht niet goed verdampen.

Goed ventilerend 50kg/m3 traagschuim van Royal Health Foam

 

In 1996 ben ik in mijn winkels, als eerste in Nederland, bij aankoop van een matras begonnen met ‘proefliggen’. Mensen kunnen dan een bepaalde periode hun aangeschafte matras thuis uitproberen en teruggeven wanneer deze niet bevalt. Door het op proef meegeven van matrassen werd mij al snel duidelijk dat traagschuim matrassen (toen meestal Tempur) verreweg het minst retour kwamen en dus kennelijk het beste bevielen. Het enige probleem dat ik regelmatig hoorde was (en is) de ventilatie bij traagschuim matrassen, vaak bleek het namelijk te warm.

Met deze wetenschap ben ik in 1997 begonnen met het maken van ventilerende traagschuim matrassen in mijn eigen fabriek in Scheveningen. In samenwerking met Eupen kabelwerken (schuimfabriek in België) zijn we begonnen met de ontwikkeling van ventilerend traagschuim.

Het beste traagschuim is ‘medisch gekwalificeerd’. Medisch gekwalificeerd traagschuim heeft in de regel een densiteit (dichtheid) van 50 kg/m². Een mindere densiteit van het traagschuim heeft direct negatieve gevolgen voor het ligcomfort en de ventilatie.

Waarom de naam traagschuim?

Traagschuim reageert langzaam, vandaar de naam tráágschuim. Na het uit bed stappen krijgt het matras geleidelijk zijn oorspronkelijke vorm weer terug. In ziekenhuizen, brandwondencentra en verzorgingshuizen wordt traagschuim, ook wel visco-elastisch schuim genoemd, al langer met succes gebruikt. De drukverlagende werking en de goede ventilatie in combinatie met de lange levensduur zijn voor de zorgsector belangrijke factoren om voor traagschuim matrassen te kiezen. Medisch gekwalificeerd traagschuim heeft meestal een densiteit (dichtheid) van 50 kg/m³.

Ik vind traagschuim hét perfecte materiaal om heerlijke matrassen van te maken.

Traagschuim matrassen

Het beste traagschuim matras

Wat is het beste traagschuim matras? Er zijn een aantal goede merken traagschuim matrassen. Echter zijn er helaas maar weinig matrassen die het label ‘uitstekende traagschuim matras’ verdienen. De beste traagschuim matrassen zijn de matrassen die een goede progressieve tegendruk geven. Dus hoe harder je ‘drukt’, hoe meer tegendruk je voelt. En tegelijk een zwevend effect bieden waardoor je nergens overdrukpunten voelt. Daarnaast dient het betere traagschuim matras een goed ventilerend vermogen te hebben wat vaak een heikel punt is. De Tempur Cloud en de Premium Support matras zijn geweldige traagschuim matrassen. Deze matrassen bieden een perfecte gewichtsverdeling, een goede ventilatie en veel ondersteuning.

De levensduur van traagschuim

De levensduur van een goed traagschuim matras is circa 10 tot 15 jaar.

Conclusie

Een goed traagschuim matras maakt een mal van uw lichaamsvorm, krijgt geen kuilvorming en heeft een hoog ligcomfort. Wilt u meer weten over traagschuim en traagschuim matrassen zie: Traagschuim.info en voor traagschuim matrassen zie: TEMPUR, M-Line of mijn eigen site: Royal Health Foam.

Bel gerust voor persoonlijk advies

Op matras.info probeer ik op een heldere en begrijpbare manier informatie over matrassen met u te delen. Als u er niet uit komt of u heeft vragen dan hoor ik graag van u. U kunt mij gerust bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur op 070-3387010

Dit is het nummer van mijn bedrijf Royal Health Foam omdat ik daar het meest ben en dus bereikbaar ben. Geeft u a.u.b. aan dat u belt via Matras.info, dan geef ik u een onafhankelijk advies.