Goed slapen, hoe doe je dat?

Slecht slapen heeft een enorme negatieve impact op de kwaliteit van ons leven. Onderzoek heeft aangetoond dat slapeloosheid gevolgen heeft voor ons geheugen, onze cognitieve functies, onze hormoonhuishouding tot zelfs hoe goed of slecht we eruitzien. Een goed slapen is een belangrijk fundament voor een gezond en ontspannen lichaam. Maar hoe realiseer je een goede… Lees meer »

Rust je ook uit als je in bed ligt en niet slaapt?

niet slapen wel uitrusten?

“Ga maar gewoon liggen en dan rust je ook uit” werd ons in de kinderjaren meegedeeld door onze ouders als we niet konden slapen, maar is dit ook zo? Volgens onderzoek van het Nederlands Slaapinstituut is dit niet waar, je rust niet uit als je wakker in bed ligt. Het is bekend dat het lichaam… Lees meer »

Zeven tips om snurken te voorkomen

als je naast ieamand slaapt die snurkt of onrustig slaapt verstoort dat ook jouw nacht rust

Snurken kan de kwaliteit van de slaap negatief beïnvloeden. Dat geldt zowel voor de snurker, als voor degene die naast de snurker ligt. Wat kun je doen om snurken te voorkomen of in ieder geval te verminderen? Hierbij zeven tips. Ongeveer veertig procent van de mannen en twintig procent van de vrouwen snurkt. Ook een… Lees meer »

Snoozen of opstaan

Snoozen of opstaan

Snoozen of opstaan? Wat is een goede nachtrust en wat is een slechte nachtrust? Is het goed om door je wekker wakker te worden en hoe goed is snoozen? Allemaal vragen waar we eigenlijk geen goed antwoord op weten. Wanneer ben je “goed” wakker geworden en wanneer ben je “slecht” wakker geworden? Het is in… Lees meer »

Zo staat u het beste op!

Slaap positie kan van invloed zijn op de kwaliteit van slaap

Vind u het ook lastig om s, morgens op te staan? Met deze tips kunt u makkelijker wakker worden en de dag fris beginnen. Zo staat u het beste op: Ga op tijd naar bed Dit is wellicht de makkelijkste tip. Hoewel echt makkelijk is het niet. U zult uw ritme enigszins moeten omgooien. Het… Lees meer »

Minimaliseer elektra in uw slaapkamer

Minimaliseer elektra in uw slaapkamer Elk elektrisch apparaat zoals een stereo installatie, TV, computer, wekker radio en elektrische verstelbare bedbodem creëert een magnetisch en elektrisch veld. Wanneer de stekker van een apparaat in het stopcontact zit produceert het een elektrisch veld. Ook zonder dat het aanstaat. Als u het apparaat in werking stelt genereert dit… Lees meer »