Pavor Nocturnus / nacht terreur, wat is het?

Pavor Nocturnus / nacht terreur. Als je schreeuwend wakker wordt in de nacht en u weet niet waar u bent of wat er gebeurd is, dan heeft u kans dat u last hebt van pavor noturnus / slaap terreur.

Slaapprobleem Pavor Nocturnus / nacht terreur

Pavor Nocturnus / nacht terreur

Dit slaapprobleem uit zich in nachtelijke paniekaanvallen, waarbij er weinig of geen beelden zijn en ook geen verhaallijn zoals in een droom. Het uit zich eerder alleen in een diep gevoel van angst en bedreiging. Het kan enkele minuten duren voordat de persoon weet waar hij of zij is. Vaak wordt deze tijd schreeuwend of wild bewegend doorgebracht. Daarna kan de persoon zich meestal helemaal niets herinneren. Dit slaapprobleem treed op tijdens de slaapstadia 3 en 4. Dit slaapprobleem is heel moeilijk te verhelpen en heeft een neurologische (fysieke) basis.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.