Slaap waak ritmiek stoornis, wat is dit?

Stoornis in de slaap waak ritmiek

Slaap waak ritmiek stoornis, wat is dit? Bij dit slaapprobleem hebben mensen een aanhoudend patroon van slaap ontregeling. Iemand die deze slaapstoornis heeft, heeft een slaap waak ritme dat niet in overeenstemming is met wat van deze persoon geëist wordt. Zeer waarschijnlijk heeft deze slaapstoornis te maken met het bioritme. Doordat mensen een langere periode op onregelmatige tijden naar bed gaan of opstaan.

Stoornis in de slaap waak ritmiek

Wat is de mogelijke oorzaak van slaap waak ritmiek stoornis?

De mogelijke oorzaak voor deze stoornis is waarschijnlijk te vinden in het feit dat ieder mens zijn eigen natuurlijke slaap waak ritmiek heeft. De één is meer een ochtendmens, en de ander is meer een avondmens. Het slaap-waak ritme lijkt bij iedereen genetische te zijn bepaald. Als mensen uit dit ritme gaan of het ontregelen ontstaan er meestal slaapproblemen. Als het ritme niet gevolgd kan worden kunnen er problemen ontstaan. Problemen rond het slaap-waak ritme komen vaak voor bij mensen die voor hun werk onregelmatige diensten moeten draaien of in ploegendiensten werken. Van deze slaapstoornis hebben nogal wat studenten last doordat zij op zulke onregelmatige tijden wakker zijn en slapen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.