Slapeloosheid oplossen met een slaapcursus

Lang slapen de slaapkamer en bed

Slapeloosheid oplossen met een slaapcursus. Slapeloosheid kan uw leven flink ontregelen, niet alleen voelt u zich moe en humeurig door een slechte nachtrust, op de lange termijn kan uw gezondheid er zelfs onder lijden. Gelukkig kunt u uw slaapprobleem nu zonder slaappillen aanpakken met de online slaapcursus van Slaapcoach, Leer beter slapen. U leert bruikbare technieken om uw slapeloosheid op te lossen. Na een goede nachtrust staat u ’s ochtends uitgerust op en begint u de dag vol energie.

Slapeloosheid oplossen met een slaapcursus

Wat zijn de gevolgen van slapeloosheid?

Of het nu gaat om slecht inslapen, ’s nachts wakker liggen of veel te vroeg wakker zijn, slapeloosheid is slecht voor uw gezondheid, hierdoor kan op de lange termijn een hoge bloeddruk en hartproblemen ontstaan. Ook overgewicht of suikerziekte kunnen optreden.

Prikkelbaar en minder alert door slapeloosheid

Overdag merkt u dat u moe en prikkelbaar bent of zelfs angstig of depressief. Ook functioneert u duidelijk minder goed. Dit uit zich in slechte concentratie, trager reageren en gebrek aan coördinatie. Maar ook fouten maken en vergeetachtig zijn kunnen optreden.

Hoe kan een slaapcursus u helpen?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat cognitieve gedragstherapie de meest effectieve methode is tegen slapeloosheid. Door middel van cognitieve gedragstherapie worden zowel de gedachten als het gedrag die de slaapproblemen in stand houden behandeld. Slaapwetenschappers ontwikkelden op basis hiervan een zeer effectieve online cursus. Door meer te leren over hoe slaap werkt, verbetert u op eigen kracht uw slaapgedrag, zonder slaappillen. Hiermee leert u uw slaapkwaliteit en slaapefficiëntie te verbeteren, wat uw nachtrust ten goede komt.

Online slaapcursus: op eigen tempo

Het voordeel van online werken is dat u op uw eigen tempo aan de slag kunt, waar en wanneer u maar wilt. Een slaapcursus bestaat uit zowel theorie als praktische opdrachten die op uw situatie zijn afgestemd. Bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen. Maar ook met het bijhouden van een slaapdagboek. Zo leert u alle technieken die u nodig heeft om uw slapeloosheid aan te pakken.

Lees ook:  Benzodiazepines hoe werken deze medicijnen?

Door: Kees Kwakman

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *