Apart slapen goed of slecht voor je huwelijk?

Apart slapen. Goed of slecht voor je huwelijk?

Apart slapen goed of slecht voor je huwelijk? De laatste jaren gaan steeds meer stellen apart slapen. Uit onderzoek is gebleken dat nu in Amerika 25% van de gehuwde stellen apart slaapt. 75% van de echtparen vinden het nog steeds het prettigst om samen in één bed te slapen.

Apart slapen goed of slecht voor je huwelijk?

Samen slapen heeft voordelen maar ook nadelen. Als een partner onrustig slaapt, snurkt of heel bewegelijk is dan verstoord dit de nachtrust van de partner. Ook kunnen andere slaaptijden een behoorlijke verstoring betekenen omdat de partner dan net in slaap is gevallen. Ook is het niet altijd even comfortabel als een van de partners bijvoorbeeld heel veel bed ruimte gebruikt zoals diagonaal slapen of gedurende de nacht slaande bewegingen maakt.

Apart slapen. Goed of slecht voor je huwelijk?

Apart slapen / gescheiden slapen

Het komt dus steeds meer voor dat mensen gescheiden slapen. De redenen om dit te doen lopen uiteen maar snurken is de meest voorkomende reden. Zo’n 45% van de mannen en 25% van de vrouwen snurkt. Sommige mensen snurken echt heel hard en kunnen een niveau van 85 decibel halen. Dit is te vergelijken met het geluid van een vrachtwagen.

Zorgwekkend of geen probleem

Er zijn mensen waarbij het prima werkt maar er zijn ook stellen bij, die het gevoel krijgen uit elkaar te groeien door het bed niet meer te delen. De relatie expert Donna Dawson vindt de uitkomsten bijzonder zorgwekkend. “Het bed niet meer delen betekend ook dat we emotioneel uit elkaar kunnen groeien.” De kans is namelijk groot dat de intimiteit die je deelt als koppel verslechtert als je alleen slaapt. Ook lopen stellen risico dat het seksleven terug loopt.

Lees ook:  Traagschuim matrassen voorkomen doorligwonden in verpleeghuizen

Natuurlijk hoeft seks niet in een bed of alleen, ‘s avonds. Alleen slapen heeft op de kwaliteit van de nachtrust absoluut een positief effect. Het slaapt nou eenmaal rustiger en je hebt veel meer de ruimte. Ruimte hebben in bed bepaald een groot deel van het comfort. Een fijn bed en matras moet echt lekker ruim zijn om er extra van te kunnen genieten.

 

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *