Schurft in matrassen

Schurft in matrassen. Schurft is een jeukende huidafwijking die ontstaat door kleine mijt. Deze mijt graaft zich in de huid om daar eitjes in te leggen. Door een reactie van het lichaam tegen de eieren en de mijt ontstaat er jeuk.

De infectie is heel besmettelijk en wordt overgedragen door lichamelijk contact, zoals bijvoorbeeld de hand schudden of slapen in een bed waar iemand met schurft heeft geslapen. Het heeft niets te maken met onhygiënisch en komt vaak bij kinderen en jong volwassenen voor.

Schurft veroorzaakt vervelende jeuk

Incubatietijd klachten

De klachten treden vier tot zes weken na de besmetting plaats. De klachten beginnen met uitslag van rode vlekjes, vooral ‘s nachts begint het hele lichaam te jeuken, lichtbruine lijntjes die meestal tussen de vingers zitten. De jeuk kan eerder optreden dan de uitslag en kan na het bestrijden nog enkele weken aanhouden.

De arts stelt naar aanleiding van de uitslag vast wat voor behandeling er nodig is. Meestal wordt dit behandeld met een crème die de hele nacht moet blijven zitten en de volgende dag mag het pas gewassen worden. Alle naaste in de omgeving moeten ook behandeld worden met de crème om herbesmetting te voorkomen. Ook is het verstandig om het beddengoed en de kleding te wassen op 60 graden om de bacterie te doden.

Bron: www.fitplein.nl

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.