Zintuigen en slapen hebben veel invloed op elkaar

Zintuigen en slapen

Zintuigen en slapen hebben veel invloed op elkaar. Hoe minder de zintuigen geprikkeld worden hoe beter men slaapt. Om goed te kunnen slapen en tot rust te komen is het van belang om zo min mogelijk geprikkeld te worden via uw zintuigen. Het lijkt erop dat slaper buiten bewustzijn is. De slaper verliest immers het contact met de omgeving maar eigenlijk lijkt dat maar zo. Er zijn meerdere zintuigen en organen die ook tijdens de slaap blijven werken. De zintuigen draaien op volle toeren en zijn vaak scherper dan overdag.

Zintuigen en slapen

Geluid, licht (via de ogen) reuk, tast gaan gewoon door gedurende de slaap. Daarom is het van belang dat uw zintuigen zo min mogelijk geprikkeld worden gedurende de nachtrust. Een stille donkere slaapkamer met heerlijk zacht textiel werkt absoluut slaap bevorderend.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.