Allergieën en matrassen

allergische reactie

Allergieën en matrassen. Allergieën en astma komen steeds meer voor. Waardoor dit komt is niet helemaal duidelijk. Er zijn wel aanwijzingen welke te maken hebben met onze huisvesting. Tegenwoordig worden huizen namelijk zeer grondig geïsoleerd waardoor er meer stof in huis blijft. Om allergieën en astma klachten te verminderen of zelfs te voorkomen is een grondige aanpak vereist: zorg ervoor dat u uw huis goed schoon kan houden, neem geen huisdieren die verharen, maar ook niet roken in huis kan helpen.

allergische reactie

Vooral in uw slaapkamer kan veel bereikt worden als daar goed rekening gehouden wordt met eventuele allergische klachten. Zo kunt u uw matras goed onderhouden of bijvoorbeeld voor een koudschuim of latex matras kiezen in plaats van een pocket matras (pocket matrassen zijn namelijk stofhaarden). Maar ook allergeenvrije of allergeendichte matrashoezen helpen allergieën te bestrijden. Dit type matrashoezen sluiten de matras, kussen en of dekbed geheel af van de uitwerpselen van de huisstofmijt. Op deze manier kan er niets in de matras, kussen of dekbed trekken. Helaas worden deze allergeenvrije hoezen niet meer met de basisverzekering vergoed, maar soms wel uit aanvullende verzekeringen.

Let op wanneer u alleen u matrashoes vervangt

Als u alleen uw matrashoes vervangt is het wel raadzaam erop te letten dat uw matras ook nog goed is. Uw matras ziet er van buiten misschien wel weer als nieuw uit, maar voor het comfort is het binnenwerk van ook belang. Het binnenwerk van een matras heeft het meest te lijden aan de druk die de slaper er elke nacht op uitoefent. Zodra u niet meer goed kan uitslapen zonder met rug pijn op te staan is het wellicht tijd voor een nieuw matras.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.