Rugklachten veroorzaken slaapproblemen

Rugklachten veroorzaken slaapproblemen. Slaapproblemen kunnen ook door rugpijn klachten ontstaan. Door pijn in de rug kan slapen lastig worden en doorslapen moeilijk maken. Acute of chronische rugpijnen kunnen het in- en doorslapen behoorlijk verstoren en slaapproblemen veroorzaken.

Slaapproblemen door rugklachten

Slaaphouding vaak oorzaak van (rug)klachten

Vaak is een foutieve slaaphouding de oorzaak van rugklachten. Een juiste slaaphouding wordt in grote mate bepaald door het matras en de bedbodem. Daarom moet bed en matras een goed comfort en ondersteuning bieden. Ook moet een goed matras en bedbodem een pijnloze nacht garanderen. En die de vicieuze cirkel van de slaapproblemen kan doorbreken. Ook mensendieck therapie (houding therapie) kan uitkomst bieden.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.