Slaapproblemen? Zo krijg je het comfortabelste bed

Slaapproblemen? Zo krijg je het comfortabelste bed. Uit een Brits onderzoek blijkt dat 70% van de Britten vindt dat een nieuw matras tot een betere nachtrust leidt. Maar het is niet alleen het matras dat voor een goede en gezonde nachtrust zorgt, ook het hoofdkussen, dekbed en lakens zijn belangrijk. Daarom zetten we de drie dingen die van je bed een goede slaapplek maken op een rijtje.

Nieuw matras

Als je matras ouder is dan 8 jaar en je ‘s morgens vaak met een stijve rug wakker wordt is het de hoogste tijd voor een nieuwe. Welk matras het beste voor je zou kunnen zijn is voor iedereen anders. Wel is het duidelijk dat een matras dat de lichaamsdruk goed verdeeld wenselijk is en meer comfort biedt. Welke hardheid het beste zal zijn is afhankelijk voor je slaappositie. Als je veel op je buik slaapt is een harder matras meestal beter maar als je meestal op je zij slaapt is een zachter matras over het algemeen het beste. De betere schuimmatrassen leveren bijvoorbeeld de beste steun aan rug- en zijslapers, maar zijn voor de meeste buikslapers te soepel.

Dekbed en lakens

Het juiste dekbed is sterk afhankelijk van wat voor temperatuur wenselijk is en of er allergie klachten zijn. Een katoenen dekbed is antiallergeen en wasbaar maar over het algemeen koeler. Een donzen dekbed is een stuk warmer maar houdt ook vocht vast een is voor de meeste zweters geen goed idee. Wat lakens betreft bent u het beste uit met 100 procent katoen, omdat deze goed vochtopnamen en ademen. Voor goede vochtopname is een katoenen onderdeken geweldig daarnaast houdt je je bed veel schoner.

Lees ook:  Uw matras heeft invloed op uw slaap en gezondheid
Swissa katoenen dekbed 4 seizoenen

Hoofdkussens

Ook een goed hoofdkussen is van belang. Ook hier kan het weer belangrijk zijn in verband met allergieën om voor een wasbaar kussen te kiezen. Kussen die vaak goed werken zijn instelbaar qua hardheid-zachtheid waardoor je de ideale dikte voor jezelf kunt bepalen. Een kussen die je elke twee jaar te vervangen als deze niet wasbaar is.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.