Een bed is een duurzaam product

Matras kiezen
Bekijk de matras.info video

Een bed is een duurzaam product. Een mens slaapt gemiddeld één derde van zijn of haar leven, tijd die hij bij voorkeur doorbrengt op een goed bed. Elke tien tot vijftien jaar is een gemiddeld bed toe aan vernieuwing. Dit resulteert in Nederland jaarlijks in een afvalberg van 1,2 miljoen afgedankte matrassen en bedden. Een deel van de matrassen die elk jaar worden weggegooid komen terecht bij retourmatras.nl

Een slecht bed kan slaapproblemen veroorzaken, maar dit is meestal niet de enige boosdoener. “Het is wel zo dat als je een echt slecht matras hebt, in een doorgezakt bed in een nul sterren hotel, al je aandacht zich dan meteen richt op het ongemak en je veel minder prettig zal slapen.

Een bed is een duurzaam product waar u minimaal 10 jaar mee gaat doen. Vandaar het fijn zou zijn dat het bed ook mooi is want u gaat er lang tegen aan gaat kijken. Het mooiste is vaak het bed dat bij uw inrichting past en natuurlijk bij uw slaapwensen. U kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten bedmerken. Maar het belangrijkste is dat het matras goed ligt en dat u uitgerust opstaat. Een goed bed doet meer dan u wellicht denkt. Een goed bed is de basis voor een goede en gezonde nachtrust.

Proefslapen

Maar wat is nou het beste bed of meest duurzame bed?

Het beste bed vinden kan een lastige opgave zijn. Er zijn enorm veel verschillende bedden (het aanbod is enorm, er zijn al ruim 3.500 soorten matrassen in Nederland) en vele zaken waar u op moet letten omdat het anders heel gemakkelijk mis kan gaan. De zaken die van groot belang zijn om het voor u juiste bed te kopen zijn: de juiste hardheid, de juiste temperatuur, het juiste comfort, de juiste ondersteuning (ergonomie) en als laatste de juiste prijs. Daarnaast is het van belang om uw lighouding, eventuele lichamelijke klachten en wensen en verlangens helder te hebben en deze goed te communiceren met diegene waar u het bed gaat kopen.

Lees ook:  Een nieuw bed online kopen

Om het beste bed te vinden is het verstandig eerst op internet onderzoek te doen om te kijken welke type bed zeer waarschijnlijk het beste bij u past. Houdt u van een warm bed of juist een koel bed? Houdt u van een verend bed of juist een malvormend bed? De vragen die u wellicht in overweging kunt nemen als u op zoek gaat kunt u hier vinden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.