Emma matras en fake reviews

In Nederland hebben vele bloggers en blogsters het Emma matras cadeau gekregen. Ook kregen ze er een korting-code bij. Dit is een verdien model (affiliate programma) waarmee blogger per verkocht product geld verdienen. Het is dus totaal niet verwonderlijk dat alle bloggers zo laaiend enthousiast zijn over het Emma matras. De bloggers verdienen er namelijk goed geld mee. Er zijn talloze sites waar je reviews kunt lezen over friteuses, camera’s, koelkasten of wat dan ook. Zo zijn er ook sites waar je reviews kunt lezen over matrassen en zijn de bevindingen wel heel erg positief. En nog opvallender: alleen maar positief, zelfs over de kleinste details. Feitelijk zou je kunnen spreken van fake reviews.

Emma matras bloggers blogsters reviews

Hoe werkt dat dan?

De blogger draait een laaiend enthousiast verhaal af over hoe heerlijk het Emma matras slaapt en hoe makkelijk en snel het matras geleverd werd. Zaken die minder positief zijn – zo blijkt in de praktijk slapen op een Emma matras vaak nogal warm te zijn – worden verzwegen of het omgekeerde wordt gezegd; wat slaapt de matras heerlijk koel!
Bij het uitpakken van het matras komt vaak een chemische geur vrij (zo blijkt uit reviews op onafhankelijke sites) en wat schrijft dan zo’n blogger? Dat de geur minimaal is. Vreemd, waarom zou je dit überhaupt als een pluspunt noemen? Ook is het opvallend dat de bloggers eigenlijk het hele verkoop verhaal afdraaien tot en met de uitleg van de innovatieve Hypersoft-laag aan toe. De Hypersoft-laag is een schuim dat ik zelf nog nooit gezien had dus hoe moet een consument weten van het bestaan van dit schuim en de voordelen hierover noemen.

Lees ook:  Matras marketing
Bloggers en Influencers

Bloggers en influencers

Bloggers en influencers zijn niet meer weg te denken uit de moderne marketingmix om producten aan te prijzen. Ze worden bewust ingezet door fabrikanten en laten zich betalen voor hun positieve praatjes, vaak zogenaamde reviews. Veel mensen zijn zich dat niet of onvoldoende bewust. De Raad voor de Reclame vindt dat de bloggers en influencers hun volgers duidelijk moeten maken als ze betaald worden om een product te promoten. Veel doen dit niet of zijn er onduidelijk over en toch volgen er geen sancties wanneer ze deze aanbevelingen niet naleven. Waardoor komt dit? Is het nog een te nieuw fenomeen? Op de TV is het al jaren verboden en heet het sluikreclame. Met een wat verhullende term heet dat in internettaal affiliate marketing. Een voorbeeld van zo’n review is te vinden op: https://www.menselijklichaam.nl/gezond-leven/review-van-het-emma-matras/.

Onafhankelijke reviews

Reviews waar niet mee gemanipuleerd kan worden vind je bij Kassa https://kassa.bnnvara.nl/ en Trustpilot https://nl.trustpilot.com/. Hier zie je Emma reviews waarbij geen kortingscodes verstrekt worden. Dan wordt het matras ineens totaal anders omschreven.

Lees ook:  Video matrassen test