Emma matras en fake reviews

Emma matras bloggers blogsters reviews

Update 16-02-2023

Het wordt steeds duidelijker dat Emma niet helemaal zuiver te werk gaat. In een publicatie in Wonen360 van 15 februari 2023 schrijft Leo Elenbaas over de vreemde werkwijze van Emma als het gaat om influencermarketing en negatieve reviews. Lees het hele stuk hier: Emma werkt louter op basis van influencers en de kleine ondernemer is er de dupe van.

Update: 05-09-2022

Tegenwoordig zijn de gebruikservaringen van klanten die een Emma matras hebben gekocht ook natuurlijk te lezen op internet. Het aantal reviews per website is anders, maar toch is het verschil in ervaringen en de beoordeling in de score opmerkelijk, zoals de screenshots hieronder tonen:

Emma reviews op Google

Bekijk de ervaringen van klanten met Emma matrassen op Google

Emma reviews op Trustpilot

Bekijk de ervaringen van klanten met Emma matrassen op Trustpilot

Bloggers over Emma matrassen

In Nederland hebben vele bloggers en blogsters het Emma matras cadeau gekregen. Ook kregen ze er een korting-code bij. Dit is een verdien model (affiliate programma) waarmee blogger per verkocht product geld verdienen. Het is dus totaal niet verwonderlijk dat alle bloggers zo laaiend enthousiast zijn over het Emma matras. De bloggers verdienen er namelijk goed geld mee. Er zijn talloze sites waar je reviews kunt lezen over friteuses, camera’s, koelkasten of wat dan ook. Zo zijn er ook sites waar je reviews kunt lezen over matrassen en zijn de bevindingen wel heel erg positief. En nog opvallender: alleen maar positief, zelfs over de kleinste details. Feitelijk zou je kunnen spreken van fake reviews.

Emma matras bloggers blogsters reviews

Hoe werkt dat dan?

De blogger draait een laaiend enthousiast verhaal af over hoe heerlijk het Emma matras slaapt en hoe makkelijk en snel het matras geleverd werd. Zaken die minder positief zijn – zo blijkt in de praktijk slapen op een Emma matras vaak nogal warm te zijn – worden verzwegen of het omgekeerde wordt gezegd; wat slaapt de matras heerlijk koel!
Bij het uitpakken van het matras komt vaak een chemische geur vrij (zo blijkt uit reviews op onafhankelijke sites) en wat schrijft dan zo’n blogger? Dat de geur minimaal is. Vreemd, waarom zou je dit überhaupt als een pluspunt noemen? Ook is het opvallend dat de bloggers eigenlijk het hele verkoop verhaal afdraaien tot en met de uitleg van de innovatieve Hypersoft-laag aan toe. De Hypersoft-laag is een schuim dat ik zelf nog nooit gezien had dus hoe moet een consument weten van het bestaan van dit schuim en de voordelen hierover noemen.

Lees ook:  Nederland voorloper op het gebied van matrasrecycling
Bloggers en Influencers

Bloggers en influencers

Bloggers en influencers zijn niet meer weg te denken uit de moderne marketingmix om producten aan te prijzen. Ze worden bewust ingezet door fabrikanten en laten zich betalen voor hun positieve praatjes, vaak zogenaamde reviews. Veel mensen zijn zich dat niet of onvoldoende bewust. De Raad voor de Reclame vindt dat de bloggers en influencers hun volgers duidelijk moeten maken als ze betaald worden om een product te promoten. Veel doen dit niet of zijn er onduidelijk over en toch volgen er geen sancties wanneer ze deze aanbevelingen niet naleven. Waardoor komt dit? Is het nog een te nieuw fenomeen? Op de TV is het al jaren verboden en heet het sluikreclame. Met een wat verhullende term heet dat in internettaal affiliate marketing. Een voorbeeld van zo’n review is te vinden op: https://www.menselijklichaam.nl/gezond-leven/review-van-het-emma-matras/.

Onafhankelijke reviews

Reviews waar niet mee gemanipuleerd kan worden vind je bij Kassa Radar en Trustpilot. Hier zie je Emma reviews waarbij geen kortingscodes verstrekt worden.

Dan worden ervaringen met het Emma matras ineens totaal anders omschreven. Ook het programma Radar van Avrotros heeft hier al onderzoek naar gedaan zie: Bron

© TV programma Radar

© Radar

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

5 Reacties

José Vissers

Op de site staat dat er 20% korting wordt gegeven op ALLE Emma producten. Wil je bij het afrekenen de code invullen, blijkt die niet te gelden boor de O2 matrassen. Begrijp ik het woord ALLE dan verkeerd?

Chris Nederhorst

Dat is inderdaad vreemd. Wellicht dat het een fout is?

Hendrika

Bedankt voor dit item, het is zo moeilijk om door alle aanbiedingen heen te kijken.
Mag ik vragen wat jou ervareingen zijn met mlibe matrassen en decupre?

Jan

Beste,
We hebben een degelijke matras, maar die valt wat hard uit. We overwegen een topper. Hebben eens rondgeneusd op internet en het topdekmatras van RivaNasa Traagschuim Deluxe lijkt ons wel wat. Kunt u ons meedelen of dit een goede keuze is? Of hebt u voor ons een betere keuze?
Alvast dank voor je antwoord.
Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *