Video matrassen test

Matrassen staan opgerold in doos te wachten

Het MATT matras getest en vergeleken met het EMMA matras en vergeleken met het Simba matras

Ik kwam deze matrassentest video tegen op youtube. Het zijn twee jongens die niet veel van matrassen weten maar op een leuke manier het Emma matras, het MATT matras en het Simba matras met elkaar hebben vergeleken. De drie matrassen worden getest (ook door er op te slapen) en uitvoerig vergeleken met elkaar. De matrastest wordt gedaan met drie nieuwe matrassen van zogenaamde matrassen start-ups. Dit zijn marketingbedrijven die op slimme manieren matrassen op de markt brengen.

Eerste marketing matras van nederland

De matrassen test
Eerst hebben de jongens het bestelproces met elkaar vergeleken. Dit ging bij de één iets gemakkelijker dan bij de andere maar creëerde niet een enorm verschil. Ook werd er gekeken naar hoe snel de matrassen binnen kwamen. Hier was wel een groot verschil tussen wat gelijk resulteerde in lagere punten voor Simba. Daarna zijn de matrassen kwalitatief met elkaar vergeleken en ook hier waren maar weinig verschillen te constateren. Dit verwonderd mij ook niets omdat al de start-up matrassen sowieso bijzonder veel op elkaar lijken en veel gemeen hebben. Zo zijn alle de geteste matrassen allemaal comprimeert (plat geperst) en worden ze in een doos geleverd. Alle drie de matrassen zijn van schuimen gemaakt en gebruiken een relatief dunne matrastijk (het textiel dat om het matras heen zit). Uiteindelijk wordt er op de matrassen geslapen waarna elk matras afzonderlijk wordt geanalyseerd in prestatie, hoe het ligt en of het lekker sliep.

Welke matrassen zijn er getest?
De matrassen-review- site heeft alleen het Simba matras , het Emma matras en het MATT matras vergeleken. De verschillen tussen deze online marketeers zijn echt minimaal en zéér vergelijkbaar. Ze zijn allen goedkoop ontwikkeld en gemaakt en worden gecomprimeerd (samen geplet) in een doos in één hardheid door een postbedrijf geleverd. Ook opmerkelijk is het feit dat al deze matrassen start-up bedrijven claimen het beste matras ooit gemaakt te hebben die voor iedereen werkt. De matrassenbranche is al jaren opzoek naar HET matras die voor iedereen werkt…maar zover ik weet is die nog niet ontwikkeld.

Lees ook:  Wat is het beste matras 2022 volgens de Consumentenbond?

De pocket veertjes van Simba
Het echte verschil tussen deze drie matrassen is dat er in het Simba matras kleine pocket veertjes zitten. Dit zou het ventilerende vermogen ten goede komen. De jongens vonden de veertjes erg klein. De veertjes zijn klein maar dit komt omdat het micro veertjes zijn waarbij het juist de bedoeling is dat deze klein zijn. De micro veertjes zorgen voor een luchtlaag tussen de schuim lagen in waardoor het matras beter kan afkoelen en ook beter kan ventileren. De bovenlaag van het Simba matras is het paarse rubberachtige materiaal dat voordat Simba er mee begon nog niet in matrassen werd gebruikt. Overigens hoor je de jongens niet over een beter ventilerend vermogen of dat het Simba matras koeler sliep.

Matrassen staan opgerold in doos te wachten

Waarom hebben deze jongens de matrassen vergeleken en de video gemaakt?
Een vraag die al snel bij mij op kwam is waarom hebben deze jongens de matrassen vergeleken en waarom hebben ze deze video gemaakt? Eerst ben ik gaan kijken wie die jongens eigenlijk precies zijn. En na enig speurwerk blijkt er een sociaal entertainment bureau (Social Entertainment B.V.) gespecialiseerd in online marketing achter te zitten. Het is dus een verdien model; maar wie heeft het maken van die video betaald? Dat moet één van de geteste matrassen merken zijn, toch? Het is dan vrijwel zeker diegene die het beste uit hun test komt, of zie ik iets over het hoofd?

Neutrale of betaalde review?
Er is natuurlijk een enorm verschil tussen een onafhankelijke neutrale review en een betaalde review. Zelf vind ik een betaalde review totaal waardeloos. Er wordt al jaren echt gerommeld met reviews daarom is Trustpilot of Webwinkelkeur zo geweldig en ook succesvol. Bij deze review sites kan je niets manipuleren en dus zijn de reviews daar volledig zuiver.
Het is nu helemaal in om via influencers, bloggers en vloggers je product te promoten. De meeste bloggers en vloggers vertellen er niet bij dat zij er zelf geld aan verdienen, bijvoorbeeld als hun lezers of viewers via de kortingscode iets bestellen. Het is in mijn optiek gewoon niet eerlijk dat de mensen die deze reviews, blogs en video’s bekijken denken dat het om een neutrale review gaat terwijl dat niet zo is.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *