Hoe vindt u het juiste matras?

Wat is de beste bed maat

Hoe vindt u het juiste matras? U kunt uit honderden verschillende soorten en merken matrassen en boxspringcombinaties kiezen. Maar welk matras of bedsysteem is nu het meest geschikt voor u?

Alle leveranciers beloven met hun matrassoorten en merken dé oplossing te bieden voor uw slaapproblemen of rugklachten. Jammer genoeg kan geen enkele leverancier u dat écht garanderen.
Wat het perfecte matras voor de één is, hoeft niet het ideale matras voor de ander te zijn.

Maar hoe gaat u nu te werk om het meest ideale matras te kiezen?

De eerste stap is proberen te kiezen wat voor type matras u wilt. Is dat een matras van latex, koudschuim, traagschuim (Tempur schuim) of met ijzeren veren (pockets of bonell veer)? De tweede stap is het proefliggen op de matrassen die voor u in aanmerking komen.

Maar welk matras past nou het beste bij jou

Het probleem is echter dat u met even proefliggen niet weet of het betreffende matras ook ergonomisch en slaaptechnisch goed voor u werkt en of u er lekker en fijn op slaapt. Dit weet u feitelijk pas zeker als u er op geslapen heeft. Eigenlijk pas écht zeker als u er langdurig op geslapen heeft. Daarom is een, liefst lange, proeftijd zo belangrijk. U heeft namelijk echt even de tijd nodig om aan uw nieuwe matras en manier van slapen te wennen.

Een duur matras is zeker geen garantie voor een goed slaap- en ligcomfort, een proeftijd en uzelf even verdiepen in de matrasverschillen wél!

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.