Matrassen voor zware mensen

zwaardere man

Matrassen voor zware mensen. Een mens brengt gemiddeld één derde van de tijd door op het matras. Als u zwaarder dan gemiddeld bent is het absoluut aan te raden om uitgebreid stil te staan bij de keuze van het juiste matras. Welke matrassen zijn het best geschikt voor zware mensen? Als mensen groot of zwaar van postuur zijn zijn er bepaalde matrassen die beter werken en ook type matrassen die absoluut niet werken. De stevigheid van een matras is voor iedereen van belang maar voor zwaardere mensen is dit nog belangrijker. Ook de maat speelt mee. Zware mensen hebben meestal meer ruimte nodig om zich om te draaien. Het is daarom aan te raden om minimaal 90 cm of zelf 100 cm breed. Ook spelen de materialen van het matras een grote rol en is extra ventilatie vaak meer gewenst.

zwaardere man

Welke stevigheid en matras dikte?

Hoe zwaarder iemand is hoe steviger het matras dient te zijn. Maar ook een extra dik matras is gewenst. Dit omdat een dikker matras veel minder snel het zogenaamde bottoming-out effect zal krijgen. Bottoming-out wil zeggen dat het matras volledig geplet is onder sommige lichaamsdelen. Dit is bijzonder slecht voor de ergonomie, het comfort en de levensduur van het matras.

Wat is het beste type matras voor zware mensen?

Het beste matras voor zware mensen is een massief koudschuim matras van goede kwaliteit en met een hoge densiteit. Ook is het het beste als het matras minimaal 22 cm of meer dik is. Hoe dikker het matras hoe minder snel het Bottom- out effect op treed. Naast de dikte is de kwaliteit van het matras voor zware mensen ook belangrijker. Het matras krijgt immers meer te verduren en kan daardoor ook sneller achteruit gaan. Om toch lang met het matras te kunnen doen is de kwaliteit, de dikte en de stevigheid belangrijk.

Lees ook:  €6 miljoen subsidie voor recycling matrassen

Matras voor zware mensen

Het belang van een goede nachtrust en een zo goed mogelijke ergonomie is voor zware mensen wellicht nog groter dan voor lichte mensen. Een goede nachtrust draagt immers bij aan een goede gezondheid. Mensen verschillen enorm vandaar dat ook niet alle matrassen hetzelfde zijn. Een goed matras behoord zich aan te passen aan uw lichaamsbouw. Als dat niet het geval is of onvoldoende het geval is ontstaan er al snel problemen. Vaak zijn dit problemen die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden als er direct een matras was aangeschaft die geschikt is voor zwaardere mensen.
Als u aan obesitas lijdt is de behoefte aan een speciaal dik en stevig matras belangrijk. Een conventioneel matras voldoet niet aan de eisen en zal ook niet het nodige comfort bieden. Daarbij zal een conventioneel matras veel sneller kuilvorming gaan vertonen en ergonomisch niet goed werken.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

5 Reacties

stefan

Ik weeg zelf 150 kilo en heb aan de hand van uw adviezen een massief koudschuimmatras hr55 laten maken van 28cm dik. Dit matras zou goed geschikt zijn voor 150kg. Helaas bleek dit totaal niet waar. Inderdaad er treedt geen bottom-out efect op, maar wel blijft er een indruk in het schuim achter an mijn contouren. Dit blijkt bij navraag heel normal bij koudschuim, maar uiterst vervelend met 150kg lichaamsgewicht omdat het comfort en de steun daardoor niet juist is. Ik ben nu erg blij met een pocketveringmatras afgedekt met een kokosmat en daarbovenop hydrolatex. mijn partner met hetzelfde gewicht is erg blij met een hydrolatex matras(zonder vering) afgedekt met 2cm traagschuim en daarbovenop 2cm polargel-schuim. dus het is zeker neit zo dat koudschuim de enige optie is.

Thea

Stefan, ik ben ook op zoek naar een goed matras voor mijn zoon, hij is ook aan de zwaardere kant en vroeg me af waar u dat matras gekocht heeft..?Pocketveer afgedekt met kokosmat en daarbovenop hydrolatex.Ben namelijk al een hele tijd op zoek voor een goed matras voor hem ,maar zie door de bomen het bos niet meer.

Huub

Beste Stefan,
Waar is het door jou omschreven matras verkrijgbaar?
Ik hoor graag van je.
Met vriendelijke groet,
Huub

A.

Beste Stefan,
Ik zou ook graag willen weten waar je het matras vandaan hebt. Wil je mij een linkje sturen?

Groetjes Anske

Nico

Hallo,

Ik heb sinds nu 2 dagen ook een koudschuim matras HR55 in bezit met een dikte van maar liefst 30cm.
Ik zelf weeg 133 Kg, en moet erg wennen aan de hardheid van dit matras, maar moet zeggen was ook vrij weinig gewend, ik sliep op het vorige zowat 30 jaar.

Ik heb er ook 2 nieuwe lattenbodems 42 lats bij aangeschaft en speciale potensets om alles goed te verhogen.

Dit laatste is vooral nodig om goed in en uit bed te stappen, wat dus nu perfect gaat, alleen de hardheid van dit matras daar moet ik erg aan wennen.

Pocketverenmatras had ik ook uitgeprobeerd in de winkel, maar viel gelijk tegen, daar deze zachter aanvoelde en als je je omdraaide alles nadeinde, en werd ik door de verkoper dit matras welke ik nu heb aangeraden.

Ik slaap wel goed, maar zoals ik zei voelt het erg hard aan, en hoop dat dit gaat wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *