MRN afvalbijdrage oude matrassen 2023

Matras Recycling Nederland heeft gecommuniceerd dat de MRN afvalbeheerbijdrage voor alle leveringen vanaf 01-01-2023 wordt verhoogd van € 2,60 naar € 3,25 ex. btw. Dit verhoogde bedrag geldt voor alle matrassen, topmatrassen en kernen ongeacht de maatvoering. Concreet betekent dit voor u, dat alle leveringen die plaats vinden vanaf 01-01-2023 (ongeacht de besteldatum), belast zullen worden met het nieuwe wettelijke tarief.

Bij de aanschaf van nieuwe matrassen en topmatrassen is het sinds 01/01/2022 wettelijk bepaald dat er verwijderingsbijdrage in rekening gebracht moet worden. Deze bijdrage wordt vooraf betaald. Wanneer de matrassen en/of topmatrassen versleten zijn en gerecycled moeten worden zijn de kosten hiervoor dus al afgedragen.

Op de site van MRN kunt u tevens de AVV-overeenkomst downloaden waarin de wettelijke bepalingen allen staan uitgeschreven. De verwijderingsbijdrage is een vast bedrag per matras,  topmatras en kern, onafhankelijk van de (verkoop-)prijs. Deze verwijderingsbijdrage zal ieder jaar opnieuw geïndexeerd worden en dit wordt transparant gecommuniceerd op de site van MRN. Voor meer informatie omtrent de MRN bijdrage kunt u terecht op www.mrn.nl

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *