Neem de tijd om te testen, een matras is belangrijk!

Neem de tijd om te testen, een matras is belangrijk! Uit een recent diepgaand onderzoek door Consumer Reports blijkt dat één op de vijf mensen niet blij is met hun nieuwe matras. Het onderzoek toont het belang aan van het echt goed uitzoeken welk matras bij zou kunnen passen en het belang van kennis van zaken. De eerste regel is om uw tijd te nemen bij het zoeken. U gaat straks ten minste 8 uur per dag van het matras gebruik maken. Binnen 30 seconden kunt u nooit beoordelen of het betreffende matras aan uw wensen zal voldoen.

Proeftijd heel belangrijk voor het vinden van het juiste matras

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat een proeftijd bij de aanschaf van een matras heel belangrijk is. Het dus echt aan te raden om alleen tot aankoop over te gaan als u het matras op proef krijgt en het dus terug kan geven mocht het niet aan uw eisen voldoen.

Nieuw matras testen

Ook blijkt uit het onderzoek dat een matras kopen in een groot warenhuis ook niet echt een handig is. Over het algemeen zijn de mensen in warenhuizen niet echt op hoogte van alle matras voor- en nadelen en kunnen ze u niet goed genoeg voorlichten. Daarnaast is het ook niet echt ontspannen om in een warenhuis zoals Ikea proef te liggen. Bij een kleine slaap speciaalzaak zult u beter voorgelicht worden en krijgt u over het algemeen ook betere services. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat hoe beter de consument op de hoogte was wat er allemaal te koop is dat het slagingspercentage omhoog ging. Het onderzoek had ook twee verschillende groepen een nieuw matras laten kopen. De ene groep ging matrassen uitproberen in een winkel, terwijl de andere proefpersonen een matras thuis op proef liet komen. In tegenstelling tot wat men verwacht had hadden diegenen die hun matrassen thuis uitprobeerden 30% meer kans van slagen.

Lees ook:  Te lang door slapen maakt ziek

Advies om alleen matrassen te kopen bij leveranciers die proeftijd aanbieden

Consumer Reports adviseert dan ook dat consumenten die opzoek zijn naar een nieuw matras op zoek gaan naar leveranciers die een proeftijd bieden. Daarnaast is het ook belangrijk te kijken hoe de proeftijd in elkaar zit. Kunt u alleen maar omruilen? Kunt u geld terug krijgen als het matras niet bevalt? Moet het matras in de originele verpakking blijven? Hoe lang is de proeftijd? Vergelijk dit per leverancier. Ook is het aan te raden om matras reviews te lezen en te kijken hoe andere consumenten de leverancier en het desbetreffende matras ervaart.

Een paar handige tips welke u kunt gebruiken bij de aanschaf van een nieuw matras

Hier onder een paar handige tips welke u kunt gebruiken bij de aanschaf van een nieuw matras:

  • Als u op pad gaat voor een nieuw matras zorg er dan voor dat u goed uitgerust bent. Als u moe bent ligt elk matras lekker.
  • Draag loszittende soepele kleding
  • Ga op uw rug liggen. Wordt uw onderrug goed ondersteund? Probeer uw hand onder uw onderrug te steken, gaat dit gemakkelijk dan mist u daar steun.
  • Ga op uw zijde liggen. Worden u lendenen wel gedragen en krijgt uw heup de ruimte?
  • Kunt u makkelijk omdraaien op het matras?
  • Neem uw eigen kussen mee bij het proefliggen.
  • Doe uw schoenen uit zodat u in alle houdingen kunt gaan liggen.
  • Neem voor uw zoektocht ruim de tijd.

Succes!

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.