Nieuw matras verbetert slaap en vermindert stress

Samen slapen, de voor- en nadelen

Een nieuw matras verbetert slaap en vermindert stress en toch slapen de meesten mensen op oude en versleten matrassen. Dit heeft een groot aantal nadelige effecten op de gezondheid. Niet alleen lichamelijke klachten maar ook geestelijke klachten kunnen het gevolg zijn. Daarnaast daalt ook het energie niveau en neemt de levensvreugde af. Een goed bij u passend matras is dus heel erg belangrijk.

Maar wat is een goed passend matras?

Een matras dat in alle opzichten uw wensen en verlangens invult is het perfecte matras voor u. Dit weet u meestal echter pas als u erop geslapen heeft. Daarom is het zo belangrijk dat u het matras eerst op proef kunt krijgen en dat u er thuis minimaal een maand op kunt slapen zonder dat u er aan vast zit. U moet het matras dus terug kunnen geven zonder aankoop verplichting.

Dit heet een proeftijd. Echter zitten de proeftijden per leverancier anders in elkaar en moet je in sommige gevallen alsnog bij de betreffende leverancier uw geld uitgeven.

Slaaponderzoek toont aan dat een goed matras de stress niveaus verlaagd

Een recent onderzoek gefinancierd door de Betere Slaap Raad ontdekte iets anders: een nieuwe matras werkt ook om stress te verlichten. Het is natuurlijk een combinatie van betere slaap en minder fysieke pijn (specifiek rugpijn). Maar toch is het iets om over na te denken. Vooral als je je realiseert dat de meesten van ons in een staat van chronisch slaaptekort verkeren.

Samen slapen, de voor- en nadelen

“Op basis van deze gegevens,” schreven de auteurs van het onderzoek, “dat de conclusie van dit onderzoek is dat met een nieuw nieuwe de slaapkwaliteit significant steeg en dat het diverse factoren zoals rugklachten en andere ongemakken verminderde, factoren die kunnen worden gerelateerd aan vermindering van stress gerelateerde symptomen.” Niet een slechte neveneffect van een nieuwe matras!

Lees ook:  Hoe uw matras van invloed is op uw slaap

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.