De 5 unieke voordelen van slapen onder zijde

De voordelen van slapen onder een zijden dekbed

In Nederland & België slaapt 60% van de mensen onder een donzen dekbed. Vaak omdat ze niet ander kennen. Heb je het snel te warm? Een allergie of astma? Het slapen onder een zijden dekbed zal een uitkomst zijn. Ook vrouwen in de overgang vinden weer nachtrust onder zijde, omdat het verkoelend en ventilerend werkt. Zijde is bekend als materiaal voor kleding of een dekbedovertrek. Wat steeds meer mensen ontdekken, zijn de dekbedden, gevuld met moerbei zijde. Deze zijn zowel in de zomer als het hele jaar door te gebruiken. Silk Heaven biedt als enige zijden dekbedden aan met een vulgewicht dat afgestemd is op ons Westerse klimaat, 400g/m2 voor de winter en 225g/m2 voor de zomer. Hiermee volgen zij de BSI norm. Ook dekbedden met lager vulgewicht zijn in trek, bij de beter geïsoleerde woningen.

Wat is een zijden dekbed?

Naast dekbedovertrekken en hoeslakens van pure zijde, zijn er dekbedden gevuld met zijde. Zijde is een natuurproduct dat ecologische geproduceerd wordt. We vragen zijdespecialist Mirna Boomaerts van Silk Heaven om toelichting: “Om een goed zijden dekbed te kiezen, let u erop dat het om moerbei zijde gaat, de lange hand gespreide vezels. Alleen dan geniet u van de vele voordelen van slapen onder een zijden dekbed. De zogenaamde wildzijde zomerdekbedden zijn gevuld met korte vezels. Dit is feitelijk afval van de Moerbei zijde en biedt u niet de onderstaande voordelen.”

De voordelen van slapen onder een zijden dekbed

5 Voordelen van slapen onder een zijde

1) Warmte- en vochtregulatie
Reden nummer 1 voor het hoge slaapcomfort dat zijde biedt, is dat zijde zich aan de omgevingstemperatuur aan past: het verwarmt als het koud is en verkoelt als het warm is. Heeft u last van nachtzweten of is uw donzen dekbed snel te warm? Zijde is de uitkomst, het neemt 4x meer vocht op dan dons en het blijft lang droog. Ook voor mensen die het niet snel warm hebben, is een zijden dekbed geschikt. Laat u adviseren over de juiste dikte voor uw behoefte.
Vele vrouwen in de overgang ervaren veel verlichting van hun transpiratieklachten door het slapen onder een puur zijden dekbed of overtrek. Zijde neemt 30% van het eigen gewicht aan vocht op: lekker lang droog slapen! Ter vergelijking: Katoen houdt vocht vast en uw dekbedovertrek zal vochtig worden. Polyester wekt transpiratie op en neemt 0% vocht op.

Lees ook:  Slaap u slank

2) Anti allergisch
Zijde is anti allergisch, huisstofmijten leven niet in zijde. Er zit simpelweg geen voedsel in zijde voor de huismijt. Huismijten leven in elk huis.

3) Slapen in luxe, zonder woelen
Nog een reden waarom zijde zo geliefd is: het dekbed voegt zich naar uw lichaam. Het valt zacht en soepel om het lichaam heen, als een tweede huid: Slapen zonder woelen. Bovendien geeft zijde een heerlijk luxe beleving.

4) Zijde is lichtgewicht
Iets wat mensen ook als prettig ervaren. Zijde weegt weinig en er is ook weinig van nodig om een aangename warmte te creëren. Hebt u artritis of een slechte bloedsomloop? Een dekbed van zijde drukt het minst op uw lichaam. Heeft u graag wat meer gewicht op uw lichaam? Kies dan een zijden dekbed met katoenen tijk.

5) Lekker slapen
Tot slot en niet te vergeten: Slapen onder zijde betekent genieten van een bijzonder soort warmte en een luxe ervaring. En dat mag ook wel als u 1/3 van uw leven in bed doorbrengt! Slapen is heerlijk en de basis van ieders gezondheid.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

2 Reacties

I.jans

Ook kan zijde het draaien in bed vereenvoudigen bij lichamelijke klachten. Het is glad, ook daarom kunnen zijde pyama’s een uitkomst zijn.

Daniel

Zowel zijde als wol heeft zijn voor en nadelen, het is maar wat jij liever hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *