Problemen bij Living Comfort. Bent u opzoek naar een matras van Energy+, Mediactive, Totalfit, Selectcomfort, Boxspring-365, Babymatras of van Livingcomfort?

Problemen bij Living Comfort

Bent u op zoek naar een matras van Energy+ matrassen, Mediactive matrassen, Totalfit, Selectcomfort, Boxspring-365, Babymatras of van Livingcomfort?

Let op! Op basis van de reviews op Trustpilot kan dit een enorm probleem voor u worden. Ik hoor van verschillende kanten dat er bij het bedrijf Livingcomfort (Energy+ matrassen, Mediactive matras, Totalfit, Selectcomfort, Boxspring-365.nl, Babymatras ) grote ( financiële ) problemen zijn. Pas daarom op nu in zee te gaan met één van deze handelsondernemingen.

Livingcomfort bedrijfsvoering stilgelegd

Wat gebeurt er met eventuele garantie claims?

Helaas was Dhr. Trompert met zowel Energy+ als met Mediactive géén lid van het CBW. Op de Livingcomfort website claimde hij echter dat hij wel lid was van het CBW. In de praktijk blijkt dit echter niet het geval. Op de Livingcomfort website staat: Elke bestelling wordt gerealiseerd onder de voorwaarden van het LivingComfort Zorgplan en de daaraan gekoppelde cadeaubon. Dit zijn dus niet de CBW voorwaarden.

Een bed kopen bij een CBW-erkende winkel biedt voordelen en meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn hanteren algemene voorwaarden die de consument beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie. Het is voor een consument belangrijk dat de leverancier lid is van het CBW en volgens deze voorwaarde levert omdat dit veel meer zekerheden biedt

Wat als u heeft aanbetaald?

Zoals hierboven beschreven had het CBW wel iets voor u kunnen betekenen maar omdat het bedrijf niet lid was kunt u zich alleen melden bij de curator maar met bijzonder weinig kans dat u nog iets terug krijgt.

Wat als u nu uw matras wilt retourneren of omruilen?

Wilt u uw Energy+ matras of Mediactive matras omruilen of terug geven?
Helaas ook dit gaat niet meer.

Bol.com

Op de één of andere manier zijn de matrassen van Energy+ en van Mediactive nog steeds te bestellen via Bol.com. Maar pas op , de matrassen worden niet meer uitgeleverd!

2 Reacties

Mariska

Vandaag stuurde ik nog een mail naar livingcomfort. op 4 oktober is een matras opgehaald bij mij en ik zou mijn geld terug krijgen. Maar ik begrijp al wel dat dit een lastig proces gaat worden. Toch maar kijken wat er nog kan lukken, mailen kost niets en als ik niets probeer zal ik zeker niets meer terugzien van het aanschafbedrag.

Mevr. E. Wiersma

Ook bij mij is op 16 oktober j.l. het matras weer opgehaald, Tot op heden geen retour betaling en ook geen antwoord op mails. IK zal in ieder geval nog een mail sturen naar bovengenoemd e-mail adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.