Slaapgebrek is ons langzaam aan het vermoorden waarschuwt wetenschapper

Slaapgebrek is ons langzaam aan het vermoorden

Wetenschapper Matthew Walker waarschuwt in zijn laatste boek ‘Why We Sleep: The New Science of Sleep and Dreams’ voor de gevolgen van slaapgebrek. “Al na één nacht van minder dan 6 uur slaap, dalen de kanker werende cellen met 70%!”

Slaapgebrek is ons langzaam aan het vermoorden

Een groot aantal dodelijke ziekten kan direct gelinkt worden aan slaapgebrek aldus Walker. Zijn advies is dan ook om minimaal 8 uur te slapen en een regelmatig slaappatroon aan te leren. Nu weten we met zekerheid dat na een nacht van slechts vijf of zes uur slaap je witte bloedlichaampjes met 70% dalen maar ook dat slaapgebrek direct gekoppeld is aan darm-, prostaat- en borstkanker,”, aldus de professor. “Als je dit weet hoe kan je er dan geen rekening mee houden?”

Ziektebeelden gelinkt aan slaapgebrek

Het wordt steeds duidelijker wat de invloed van slaap is op ons bestaan. Elektrische en magnetische straling van de televisie- en computerschermen maar ook van elektrisch verstelbare bedden en staal in matrassen dragen allemaal bij aan in- en doorslaapproblemen. “Slapeloosheid wordt niet alleen gelinkt aan kanker, maar ook aan hartziekten, diabetes, Alzheimer, en psychische problemen”, zegt Walker in zijn toespraak. “Gebrek aan slaap is ons dus langzaam aan het vermoorden.”

Oplossingen om beter te slapen

Het belang van een goede nachtrust is duidelijk. Maar hoe kunnen we dit bereiken? Zorg allereerst voor een echt goed bed. Een echt goed bed is een bed waarop u prettig en fijn ligt en waarop u goed kunt ontspannen. Zorg ook voor een ideale slaapkamer. De ideale slaapkamer is rustig, donker en stil. Als laatste is het van groot belang om elke dag ongeveer op het zelfde tijdstip te gaan slapen en sta elke dag op het zelfde tijdstip op. Het juiste slaapritme helpt vaak om een betere nachtrust te genieten.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *