Tips om niet in slaap te vallen op je werk

Tips om niet in slaap te vallen op het werk

Tips om niet in slaap te vallen op je werk. Slapen is belangrijk, maar natuurlijk niet op je werk achter je bureau. Soms moet je wel eens lange uren maken om een project af te krijgen. Dan kan wakker blijven best moeilijk zijn maar toch broodnodig. Met deze tips van de slaapraad voorkom je dat je indommelt op kantoor maar juist fit en wakker blijft.

Tips om niet in slaap te vallen op het werk

Slaap

Weet je op voorhand dat er een lange werkdag aankomt, slaap dan de dag voordien extra. Of je kan ook je alarm zetten en korte slaapjes van een kwartier inlassen.

Maak het jezelf oncomfortabel

Warmte maakt je slaperig, dus zorg ervoor dat je werkruimte zo koud mogelijk is. Kies voor een harde stoel en zet de rugleuning kaarsrecht. Zet luide muziek op, vermijd jazz, klassieke muziek en andere deuntjes die het oor al te veel strelen.

Luister naar muziek

Luister naar muziek welke stimulerend is. De muziek behoefd echter niet hard te staan. Rustige muziek is minstens zo effectief daar het dwingt naar beter luisteren.

Eten en drinken

Met een volle maag is een dutje altijd lastig. Eet dus een klein hapje voor je aan het werk moet. Vermijd warme dranken, zeker waar melk inzit. Krijg je honger, hou het dan bij kleine, suikerrijke snacks zoals een chocoladereep. Cola is eveneens een aanrader.

Verfris jezelf

Besprenkel om het uur je gezicht met koud water. Neem om de zoveel uur een frisse neus door een ommetje te maken. Nog een trucje: adem enkele minuten in- en uit in een papieren zak. Dat doet je adrenaline pieken, waardoor je er weer tegenaan kan.

Lees ook:  Dag van de Slaap en Nationale Slaapweek markeren het voorjaar

IJsblokjes eten

Het is zo goed als onmogelijk om in slaap te vallen als men ijs eet. Kauw daarom op ijsblokjes als u in slaapt dreigt te vallen tijdens het werk.

7 tips om op tijd op te staan

Je wilt graag op tijd op staan maar elke keer als de wekker gaat kan je de verleiding niet weerstaan om toch nog eventjes in je warme bedje te blijven liggen. Met deze 7 tips kan altijd op tijd je bed uit.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.