Verwarmde matrassen helpen tegen allergieën

Verwarmde matrassen helpen tegen allergieën. In een twee jaar durend onderzoek hebben wetenschappers van het Hohenstein Instituut de effectiviteit bewezen van een nieuw soort huisstofmijt beschermend matras. Twintig mensen die lijden aan een huisstofallergie ontvingen een nieuwe matras genaamd Wellmed in het voorjaar van 2011. De helft van de matrassen werden verwarmd tot 55 graden met behulp van geïntegreerde textiel verwarmingselementen. De controlegroep kreeg exact hetzelfde type matras. Maar dan zonder het verhittingsproces.

Verwarmde matrassen helpen tegen huisstofmijt allergie

Huisstofmijt neemt af op door verwarmen

In de loop van het onderzoek werd door het team van Prof. Dr. Dirk Höfer bepaald of de huisstofmijt uitwerpselen in het matras verminderden. Tijdens tests in een laboratorium werd het speciaal ontworpen matras al met succes getest tegen huisstofmijt. Het onderzoek heeft nu ook bevestigd dat deze resultaten onder realistische omstandigheden hetzelfde gebleven zijn.

Na 18 maanden waren er 17 keer meer allergenen in de placebogroep matrassen dan in de positieve groep. Na 24 maanden onderzoek was de factor zelfs gestegen tot 28. In absolute termen is de allergeen verhouding voor de gebruikers van de verwarmd speciale matrassen slechts marginaal gestegen tijdens deze periode. Daaruit blijkt dat huisstofmijten afnemen op verwarmde matrassen. De resultaten van dit onderzoek werden bevestigd door de subjectieve evaluaties van de test slapers. Zij genoten van duurzame verbetering van hun anti huisstof problemen. Dit in tegenstelling tot de controlegroep.

Dekbedovertrekken, kussens en dekbedden kunnen worden gewassen in de wasmachine bij hoge temperaturen. Als het gaat om doeltreffende controle op de stofmijt in matrassen zijn de opties beperkt. Namelijk chemische reinigen van de stoffen of strak verzegelen. Hierdoor kunnen de materialen minder goed ademen.

Lees ook:  Harde matrassen niet beter tegen rugpijn

Bron: www.advancedtextilessource.com

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.