Hebben vrouwen ook een ochtenderectie?

Niet veel mensen weten of verwachten dit maar ook vrouwen zijn ’s ochtends vaak extra opgewonden en hebben een ochtenderectie. Ook al is het niet echt zichtbaar zoals bij mannen maar vrouwen kunnen dus ook een ochtenderectie krijgen.

Hebben vrouwen ook een ochtenderectie?Het is bekend dat mannen tijdens hun slaap of bij het wakker worden vaak erecties hebben. Dat mannen ‘s morgens hun lid in staat van paraatheid hebben is te danken aan een testosteronpiek. Bij vrouwen is dat eigenlijk niet anders.

Erectie van de clitoris

Vrouwen hebben een clitoris en geen penis. De clitoris van de vrouw is een langwerpig orgaan en geen knopje. Eigenlijk is de clitoris een soort mini-penis die net als bij mannen groeit als er sprake is van opwinding.

Uit een recent onderzoek blijkt nu dat de meeste vrouwen ongeveer zeven ‘clitorale erecties’ hebben per nacht. Deze vrouwelijke erecties gebeurt terwijl ze liggen te slapen, maar ze kunnen er ook mee wakker worden, net zoals mannen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *