Pantera- en Bultex Koudschuim

Koudschuim is wellicht het beste materiaal om matrassen en zitkussens van te maken. Het is geweldig veerkrachtig, heeft een open celstructuur waardoor het goed ventileert en geen kuilvorming krijgt. Echter is het ene koudschuim het andere niet en zijn er grote kwaliteitsverschillen. Elke schuimfabriek maakt zijn eigen type koudschuim. De ene fabrikant doet dit een stuk beter dan de andere waardoor er zo veel kwaliteitsverschillen zijn. Er zijn nu meerdere schuimfabrieken die hun eigen koudschuim een naam meegeven en stellen dat hun koudschuim beter is dan die van de concurrent . Zo is er bijvoorbeeld Pantera koudschuim en Bultex koudschuim dat door twee verschillende fabrikanten (Draka Interfoam en Recticell) geproduceerd wordt en waarvan men zegt dat deze beter zijn dan andere koudschuimen. Dit is echter totaal niet mijn ervaring. Met name Pantera schuim vind ik zeker niet bijzonder goed of beter dan een ander goed koudschuim.

Koudschuim een naam geven

In mijn ogen is dit een vorm van marketing. Door een naam mee te geven aan het koudschuim wordt het product duurder dan gemiddeld verkocht. Dit gaat ook vrij makkelijk omdat er in al hun uitingen wordt geclaimd dat het een beter koudschuim zou zijn dan een ander naamloos koudschuim. Door het koudschuim een naam te geven , geef je het een identiteit en maak je het specialer.

 

Wat maakt dit koudschuim dan zo speciaal?

Wat maakt Pantera en Bultex koudschuim dan zo speciaal? Waarom zou het beter zijn dan andere koudschuimen? Ik heb het bij hen nagevraagd en krijg hier niet echt een bevredigend antwoord op behalve dat het met de beste materialen gemaakt zou zijn. Het zou gemaakt worden van hoogwaardiger materiaal, duurzamer en meer “ gummi-achtig (?)” zijn dan andere koudschuimen. “ Pantera heeft een opencelstructuur en ventileert geweldig! “ Dat is fijn maar elk type koudschuim heeft een opencelstructuur en ventileert goed. Pantera zou veerkrachtiger zijn maar ook dat is meetbaar en levert mij absoluut geen bevestigend antwoord op.

Lees ook:  Waterbed / watermatras

 

Samengevat koudschuim soorten en merken

De kwaliteits verschillen zijn groot en dat zie je ook terug in de prijsverschillen bij koudschuim matrassen. Speciale namen dragen in mijn optiek niet bij tot een betere kwaliteit koudschuim en zijn een vorm van marketing. Als u op zoek bent naar een echt goed koudschuim matras , kijk dan vooral naar de leverancier en de prijs. Als het wel erg goedkoop of duur is ten opzichte van andere koudschuim matrassen pas dan op.  Succes!

Wilt u meer informatie over koudschuim? Klik hier.

 

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *