Welke bedhoogte maakt het in en uitstappen gemakkelijker?

Welke bedhoogte maakt het in en uit bed stappen gemakkelijker? Voor senioren is het belangrijk dat het bed relatief hoog geplaatst wordt om gemakkelijk in en uit het bed te stappen. De beste in en -uit staphoogte is als de heupen boven de knieën uitkomen zodra u uw benen over de bedrand plaatst en uw voeten op de grond zet. De hoogte van een “normaal” bed is ongeveer 40 cm. De hoogte van een senior bed is rond de 55/65 cm. Seniorenbedden zijn dus hoger dan gewone bedden.

Beste hoogte bed

Men spreekt ook wel over comforthoogte

Vaak kunnen onder senioren bedden blokjes of wieltjes geplaatst worden zodat er gemakkelijk schoon gemaakt kan worden onder het bed. Door een iets hoger bed kunt u het bed ook gemakkelijker opmaken.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.