Hoe koop je het beste een nieuw bed?

Een nieuw bed uitzoeken

Zelf bedden testen in een showroom of in de eigen slaapkamer

Een nieuw bed kopen is een stuk lastiger dan u wellicht denkt. Daarnaast is het belang van een goed bed bijzonder groot. U brengt zo maar één derde van al uw tijd in bed door. Beter dat je dus echt gedegen te werk gaat bij en iets koopt dat goed is en bij u past. Het blijkt namelijk dat het belang van goed slapen nog veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen. Volgens wetenschapers is er met een goede nachtrust enorm veel te winnen. Goed slapen en goede voeding zijn de voorwaarden voor een gezond lichaam. Veel matras-aanbieders zeggen dat ze het beste matras hebben. De Consumentenbond doet elk jaar onderzoek en zegt welk matras het beste zou zijn. Maar of dit ook echt het beste matras voor u is is maar de vraag. Want waar begin je nu feitelijk als je een goed bed wilt kopen? U bent hier bij matras.info aan het goede adres en met onderstaande tips voorkomt u een miskoop.

Wat is het beste bed voor mij?

Er bestaat bij matrassen niet zoiets als ‘one size fits all’ nou ja, ze bestaan wel maar werken niet. Zo ook met het “Beste bed” of het “Beste matras” die bestaan simpelweg niet. Er zijn veel bedden en matrassen die allemaal een goede match met u kunnen opleveren. De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar het beste matras. Maar er is geen beste matras voor iedereen. De beste matras is een matras die het beste past bij uw persoonlijk profiel. Dat is namelijk een matras die rekening houdt met uw lichaamsbouw, uw gewicht, de mate van transpireren en uw slaaphouding. Gelukkig zijn er allerlei soorten matrassen en slaapsystemen die speciaal werken bij overgewicht, rugklachten zoals een hernia artrose of overgewicht.

Lees ook:  Twee losse bedden of één geheel bed?

Proefliggen in een beddenwinkel

Eerst proefliggen, het lijkt voor de hand liggend maar toch zijn er veel mensen die dit niet doen. Uiteraard kunt u pas een matras goed beoordelen door erop te slapen maar door proef te liggen kunt u al een goede indruk krijgen. U kunt bij het proefliggen constateren of u zich ontspannen voelt en ook hoe uw rug voelt. Er echt op slapen vertelt u natuurlijk het hele verhaal. Hoe heeft u geslapen, hoe voelt uw lichaam en bent u stram of juist soepel bij het opstaan? Met andere woorden u kunt dan zelf constateren of uw spieren, gewrichten en tussenwervelschijven worden dan ontlast en of u goed heeft geslapen. Proefliggen in een showroom of echt thuis proefslapen is een groot verschil waarbij een er echt thuis op slapen met een niet goed geld terug garantie absoluut het beste werkt. Denk ook aan uw hoofdkussen want deze dient ook afgestemd te worden op slaaphouding en schouderbreedte.

Boxspring

Welk bed past bij jou?

Welk bed past het beste bij jou en welk bed vind je het mooist. De keuze van uw bed is afhankelijk van uw wensen. U kunt kiezen voor een ledikant met lossen bedbodems zoals lattenbodems, boxsprings, spiralen of schotelbodems. Met schotelbodems neemt u de beste bedbodems omdat u deze volledig kunt instellen. Qua matras kunt u kiezen uit vijf verschillende matrassoorten die allemaal hun eigen voor- en nadelen kennen. Deze soorten zijn: latexmatras, binnen- en pocketverings matrassen, traagschuim matras, polyether matras en koudschuim matrassen. Ook heeft elk matrastype zijn eigen specifieke eigenschappen qua ondersteuning, vocht- en warmteregulering, wasbaarheid en geschiktheid voor allergieën. Informeer u zelf goed welke type matras het beste bij u past.

Lees ook:  Hoofdbord of achterwand

Boxspring bedden

Waar moet het beste op letten bij het kopen van een boxspring? Het meeste populaire bed in Nederland is zonder twijfel de boxspring. Eigenlijk hoef je maar een willekeurig magazine open te slaan of je ziet allerlei boxsprings met mooie hoofd- en voetborden in prachtige kleuren afgebeeld. Er is op het gebied van boxsprings enorm veel mogelijk en de stof mogelijkheden zijn eindeloos. Wat maakt een boxspring bed zo goed en waarom zijn boxspring bedden zo populair? Bijna 70% van alle verkochte bedden in Nederland is een boxspring. De beddenbranche in Nederland promoot al jaren boxspring bedden en de populariteit komt mede doordat de meeste hotels boxspring bedden hebben. Maar de kwaliteit verschillen tussen boxspring bedden is enorm groot. Het kwaliteit verschil zit met name in de gebruikte materialen maar ook of het een bonnel veer of een pocket veer boxspring is. Een boxspring is niet zo,n goed idee als u last heeft van stof of allergieën. Als je een boxspring gaat kopen zorg er dan voor dat u zich goed laat voorlichten.

hoe goed is uw matras garantie en de standaard cbw garantie

Koop uw bed bij een CBW-erkende beddenzaak

Met de tips hierboven weet u waar u op zou kunnen letten bij het kopen van een nieuw bed. Toch is er nog iets extra’s waar u op zou kunnen letten wat u veel zorgen ontneemt en dat is dat u uw bed koopt bij een CBW-erkende slaapspecialist. Dan heeft u namelijk gelijk 3 extra zekerheden: minimaal twee jaar garantie, verzekerd aanbetalen en een onafhankelijke geschillenbeslechting. Deze zekerheden krijgt u er gratis bij!

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *