Hoofdkussen voor een zijslaper rugslaper of buikslaper?

Het beste hoofdkussen voor een zijslaper
Bekijk de matras.info video

Hoofdkussen voor een zijslaper rugslaper of buikslaper? De slaaphouding is voor het kiezen van het juiste hoofdkussen van groot belang. Door een correct hoofdkussen komt de ruggenwervel in de ‘neutrale’ positie liggen. Door een goed hoofdkussen voorkomt u dat uw nek in vreemde knikken of bochten komt te liggen en dat de schouders minder druk hoeven op te vangen. Daarom is het belangrijk dat het hoofdkussen zich goed naar uw lichaam vormt en dat u weet wat uw favoriete slaaphouding is. Let op: vaak is dat niet de houding waarmee u in slaap valt.

Hoofdkussen voor een zijslaper

Voor zijslapers is het belangrijk dat het kussen de ruimte opvult tussen de nekholte en tijk van het matras. Het meest ideale is een kussen dat aanpasbaar is in hoogte en hardheid. Een ideaal kussen voor zijslapers hangt namelijk af van de hardheid van het matras en de breedte van de schouders. Als u wat smallere schouders heeft en op een zacht matras ligt, dan zakken uw schouders al diep in het matras weg waardoor u een dun kussen nodig heeft. Terwijl brede mensen op harde matrassen juist een vol, dik kussen nodig hebben.

Het beste hoofdkussen voor een zijslaper
Bekijk de matras.info video

 

Hoofdkussen voor een rugslapers

Voor rugslapers is het belangrijk dan de holte in de nek opgevuld wordt en het achterhoofd ondersteund wordt. Het gaat in de regel om een wat dunner kussen. Het is wel belangrijk dat het kussen niet te dun is waardoor het hoofd naar achteren valt, maar zeker ook niet te dik waardoor de kin naar de borst wordt gedrukt.

Lees ook:  Wat is het juiste hoofdkussen voor u?
Het beste hoofdkussen voor een rugslaper
Bekijk de matras.info video

 

Hoofdkussens voor buikslapers

Voor buikslapers is een dun kussen het beste omdat er anders teveel druk op de onderrug komt. Het is zelfs zo dat buikslapers zelfs beter helemaal geen hoofdkussen kunnen gebruiken. Beter nog is om het buikslapen af te leren daar dit altijd minder goed is voor de onderrug.

Het beste hoofdkussen voor een buikslaper

 

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Één reactie

Koen van der velden

Goed en duidelijk artikel, maar wanneer is volgens jullie een kussen dun of dik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *