7 tips om op tijd op te staan

7 tips om op tijd op te staan. Je wilt graag op tijd op staan maar elke keer als de wekker gaat kan je de verleiding niet weerstaan om toch nog eventjes in je warme bedje te blijven liggen. Met deze 7 tips kan altijd op tijd je bed uit.

Makkelijker opstaan met deze 7 tips:

  1. Vroeg willen opstaan, begint natuurlijk met op tijd naar bed en vroeg te gaan slapen. Niet iedereen heeft het zelfde aantal uur slaap nodig, maar als je problemen hebt met opstaan, probeer dan toch gemiddeld aan acht uur slaap per dag te komen.
  2. Sta iedere werkdag steeds op hetzelfde uur op. Het is moeilijk regelmaat te verkrijgen in je slaappatroon als je steeds op een ander uur uit je bed stapt.
  3. Hoe ingenieus de man of vrouw ook was die de snooze functie heeft uitgevonden, echt handig om vroeg op te staan is het natuurlijk niet. Maak er een gewoonte van om op te staan vanaf het eerste moment dat je wekker afloopt.
  4. Een pikdonkere slaapkamer helpt allerminst om snel op te staan. Houd de gordijnen daarom niet volledig gesloten, maar laat altijd een beetje licht binnen schijnen. Zo voelt je lichaam zelf aan dat het tijd is om op te staan. Philips heeft hier een speciale wekkerlamp voor ontwikkeld die echt goed werkt.
  5. Zorg voor een aangenaam wekkergeluid. Niets zo vervelend als een irritant wekkergeluid. Een wekkerradio kan om die reden ideaal zijn hoewel deze over het algemeen een behoorlijk magnetisch veld hebben wat absoluut negatief voor uw nachtrust is.
  6. Zet je wekker niet vlak naast je bed. Maak het jezelf moeilijk en zet je wekker in de uiterste hoek van je slaapkamer, zodat je wel moet opstaan om hem uit te schakelen.
  7. Het werkt voor sommigen, maar niet voor iedereen: zet de klok van je wekker verkeerd. Concreet: wanneer je wekker afloopt om zeven uur is het eigenlijk officieel nog maar tien voor zeven. Op die manier ben je zelfs nog vroeger wakker dan je van plan was!
Lees ook:  Symposium Brandveiligheid meubilair en matrassen

Veel succes!

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.