Het kopen van een matras is online beter is dan in een showroom

Het kopen van een matras is online beter is dan in een showroom. Als u denkt het kopen van een matras online niet kan werken dan zit u er naast. Het kopen van een matras online is soms zelfs beter is dan in een showroom, als u maar de juiste voorwaarden heeft zoals een gratis proeftijd.

Het kopen van een matras is online beter is dan in een showroom

Wanneer u een nieuw matras nodig heeft verwacht u waarschijnlijk dat u alleen maar op beddenwinkels aangewezen bent. Dit is (was) de normale methode van winkelen en lijkt. Vooral als het om matrassen gaat, de enige goede manier. Echter, online winkelen voor een matras kan meerdere voordelen hebben. En blijkt soms zelfs effectiever dan een matras kopen in een beddenwinkel. Naast het gemak om alles rustig uit te zoeken bespaart het kopen van een matras online vaak geld. Ook biedt het u meer tijd voor onderzoek…. Maar alleen als u het matras thuis op proef mag proberen.

Er zijn een aantal redenen waarom online winkelen voor matrassen helemaal niet zo’n gekke optie is. Hier zullen we bespreken waarom een matras kopen in een beddenwinkel wellicht niet eens echt de beste optie is. En waar u dan op dient te letten.

Testen van matrassen in een beddenwinkel vs online winkelen

Voor veel mensen lijkt het beangstigend om een matras online te kopen zonder het matras in een showroom te hebben getest. Echter, het zal u waarschijnlijk verbazen hoeveel mensen een verkeerde keuze maken. Ondanks dat ze uitvoerig hebben proefgelegen in een beddenshowroom.

Onderzoek toont aan dat 71% van de consumenten volledig tevreden is met hun matras waarop ze in een beddenshowroom hebben gelegen. Terwijl 78% van de ondervraagden helemaal tevreden is met hun matras dat zij online kochten. 7% meer dus! Hoe is dat mogelijk? Hoewel het misschien een sprong in het diepe lijkt om een matras online te bestellen zijn er tal van opties die het proces goed, veilig en ontspannen kunnen maken.

Lees ook:  Onderzoek bewijst link tussen oud matras en rugpijn

Het belang van proeftijd

Online detaillisten hebben over het algemeen minder kosten en weten het belang van een proeftijd. Meestal bieden online beddenzaken hun producten (gratis) op proef aan. Ze begrijpen dat het grondig testen van een matras echt belangrijk is. Consumenten moeten altijd de voorwaarden van de leverancier betreffende de proeftijd analyseren. Dit om te voorkomen dat er problemen ontstaan als u niet volledig tevreden bent.

Testen van matrassen in een beddenwinkel vs online winkelen

Een ander matras onderzoek van het International RTI kwam met vergelijkbare resultaten. Mensen die hun eigen matras mochten selecteren tijdens een slaaponderzoek in een showroomachtige omgeving  kozen niet de meest ideale matrassen. Met een verscheidenheid aan matrassen waarop ze 15 minuten gingen proefliggen met een advies van een verkoper. 56% had zelfs spijt van de aankoop. Dit geeft aan dat het winkelen in beddenwinkel niet perse succesvol is. En dat het echt proefslapen in uw eigen huiselijke omgeving gedurende een aantal weken een must is.

Het kopen van een matras online bespaart geld en tijd

Hoewel veel shoppers aannemen dat ze een goede deal hadden gekregen in een beddenshowroom, heeft online winkelen eigenlijk bewezen goedkoper te zijn dan het op een locatie te kopen. Volgens een artikel over het kopen van een matras online vs in winkels door beste matras Reviews, bleek dat mensen die online een matras kochten gemiddeld zo’n 25 tot 30 procent goedkoper uit waren. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat online detaillisten veel minder kosten hebben dan iemand die een winkel heeft.

Het kopen van een matras online bespaart geld en tijd

Opdringerige verkopers kunnen u afleiden

Opdringerige verkopers kunnen u afleiden

Opdringerige verkopers kunnen u afleiden We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, u gaat naar een winkel en wordt direct benaderd door een verkoper waardoor u niet de kans krijgt om zelf rustig rond te kijken. Bij het uitzoeken van een voor u geschikt matras is het essentieel dat u vooral op uw gevoel afgaat en dus rustig zelf voelt of u een specifiek matras prettig vindt. Met een (opdringerige) verkoper aan uw zijde en andere shoppers kan dit heel lastig zijn. Even 10 minuten proefliggen met uw kleren aan met een verkoper en andere klanten om u heen maakt een goede beslissing heel moeilijk.

Lees ook:  Symposium Brandveiligheid meubilair en matrassen

Wanneer u een matras online gaat kopen is er geen verkoper die u afleidt of iets opdringt. U kunt rustig thuis zitten in de stilte van uw huis en over verschillende opties nadenken. In plaats van worden meegesleept of in het nauw gedreven door een verkoper. U kunt van gedachten veranderen of dagen de tijd nemen om te beslissen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hoeveel tijd u van de verkoper neemt of dat u zich verplicht gaat voelen bij deze verkoper te moeten kopen. Daarnaast kunt u in de meeste gevallen genieten van een proeftijd (als u online koopt een must!) waardoor u thuis in uw eigen omgeving echt op het matras kunt slapen. Dit in plaats van 10 minuten proef te liggen met uw kleren aan terwijl er andere klanten om u heen lopen. U kunt ook de matras reviews rustig lezen en kijken hoe anderen de leverancier en het matras hebben ervaren.

Online winkelen voor een matras is voor de meeste mensen een nieuwe ervaring.

Voor sommigen, kan het onpraktisch lijken een matras online te kopen zonder er eerst op te hebben gelegen. Echter onderzoek toont aan dat er meer mensen tevreden zijn met het kopen van een matras online dan in een beddenwinkel. Deze methode van winkelen werkt goed voor mensen die tijd nodig hebben om hun opties af te wegen. Ook kunt u goed prijzen vergelijken waardoor u ook financieel een voordeel heeft. Let er alleen wel op dat u het matras thuis op proef krijgt.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.