Prijzen van bedden winkels en online

Diverse matrassen 2 halen 1 betalen lokker
Bekijk de matras.info video

Meestal is de prijs die webwinkels berekenen lager dan die van slaapspecialisten. Dat kan heel aantrekkelijk lijken en er zijn behoorlijk wat ‘matrassenschuivers’ met webshops actief. U kent ongetwijfeld de lokkers: twee matrassen voor de prijs van één, alle matrassen met 70% korting en vergelijkbare winkelprijs € 1399,- en bij ons € 399,-.

Twee voor de prijs van één

Diverse matrassen 2 halen 1 betalen lokker.

Alle matrassen met 70% korting

70 procent korting op de gehele collectie matrassen lokker.

Vergelijkbare winkelwaarde € 1399,- en bij ons € 399,-

Vergelijkbare winkelwaarde lokker

In mijn optiek zijn dit indicaties dat er iets niet klopt. De écht super goedkope aanbiedingen zijn (bijna) altijd van slechte kwaliteit en onderschat de gevolgen daarvan niet: slecht slapen, rugpijn, schouderpijn, snel kuilvorming of zelfs het vrijkomen van giftige stoffen. Goedkoop is, vooral voor een matras, in de meeste gevallen duurkoop. Vergeet niet dat u een derde van de tijd in bed vertoefd, dat is nogal wat. Buiten de prachtige aanbiedingen bieden veel van deze ‘matrassenschuivers’ de mooiste voorwaarden zoals:

  • 14 dagen op proef (u dient binnen 7 dagen na levering schriftelijk te annuleren, bent u daarvan niet op de hoogte dan kunt u niet meer ruilen of retour geven)
  • 25 jaar garantie ( maar niet op kuilvorming)
  • 5 jaar garantie (op productie fouten ), u dient binnen 2 weken te reclameren en wat is eigenlijk een ‘productiefout’?
  • Lees de voorwaarden dus goed, pas dan weet u of het werkelijk zo mooi is als men doet voorkomen

Vaak zijn de namen van bedrijven die zich met dit soort praktijken bezighouden Duits, waarmee gesuggereerd wordt dat het ‘Duitse kwaliteit’ is. Of de matrassen zijn ‘medisch’ zonder te verklaren waarom. Uiteraard zijn de matrassen vaak goedkoop, maar dan gaat het meestal om ‘vanaf’ prijzen of de prijs van de kleinste maat matras. Nog ernstiger is dat soms gesproken wordt van ‘best getest’ zonder aan te geven om welke test het gaat.

Lees ook:  Latex matrassen

Mijn advies; let goed op (de voorwaarden) en ga niet voor extreem hoge kortingen. Als laatste: Kijk ook goed wat uw matrassenleverancier met de retour gekomen matrassen doet. Staat dit niet duidelijk aangegeven, dan is de kans bijzonder groot dat u een beslapen matras krijgt.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.